REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mafaldine s ricottou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené těstoviny promíchané s na cibulovém základě podušeným špenátem a rajčaty, servírované posypané nočky z ricotty.


Ingredience:
500 gricotty
400 gtěstovin mafaldine
200 gčerstvého špenátu
2 lžícenasekaných bylinek (bazalka, petrželka)
1 lžíceoleje
4 ksrajčat
1 kscibule
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu v dostatečném množství vroucí osolené vody na skus
2. Rajčata křížem nařízneme, spaříme vroucí vodou, pak je zchladíme, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, odstraníme jadérka a dužinu nakrájíme na kostičky
3, Špenát očistíme, přebereme, opláchneme, necháme okapat a nakrájíme na nudličky
4. Na rozehřátém oleji necháme zesklovatět oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, přidáme špenát, rajčata a asi 5 minut podusíme, ochutíme solí a pepřem
5. Uvařené těstoviny slijeme, necháme okapat, přidáme spolu s na jemno nasekanými bylinkami k zelenině a vše dobře promícháme, rozdělíme na nahřáté talíře a pomocí dvou čajových lžiček vykrájíme z ricotty nočky, které rozložíme na těstoviny a podáváme.

Doporučení:

Těstoviny můžeme také ještě posypat strouhaným parmazánem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy