Uvařené těstoviny promíchané s na cibulovém základě podušeným špenátem a rajčaty, servírované posypané nočky z ricotty.
Ingredience:
500 g | ricotty |
400 g | těstovin mafaldine |
200 g | čerstvého špenátu |
2 lžíce | nasekaných bylinek (bazalka, petrželka) |
1 lžíce | oleje |
4 ks | rajčat |
1 ks | cibule |
mletý pepř | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu v dostatečném množství vroucí osolené vody na skus
2. Rajčata křížem nařízneme, spaříme vroucí vodou, pak je zchladíme, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, odstraníme jadérka a dužinu nakrájíme na kostičky
3, Špenát očistíme, přebereme, opláchneme, necháme okapat a nakrájíme na nudličky
4. Na rozehřátém oleji necháme zesklovatět oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, přidáme špenát, rajčata a asi 5 minut podusíme, ochutíme solí a pepřem
5. Uvařené těstoviny slijeme, necháme okapat, přidáme spolu s na jemno nasekanými bylinkami k zelenině a vše dobře promícháme, rozdělíme na nahřáté talíře a pomocí dvou čajových lžiček vykrájíme z ricotty nočky, které rozložíme na těstoviny a podáváme.
Těstoviny můžeme také ještě posypat strouhaným parmazánem.