Na kostičky pokrájené nebo pomleté hovězí a vepřové maso orestované, pak podušené na oleji spolu s dalšími ingrediencemi. Recept z Koreje.
Ingredience:
400 g | předního hovězího |
400 g | hlávkového zelí |
300 g | bůčku |
6 ks | feferonek |
3 ks | stroužky česneku |
1 ks | většího pórku |
1 dl | sójové omáčky |
1 dl | dezertního vína |
2 lžíce | škrobu |
vegeta | |
zázvor | |
cukr | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Maso nakrájíme na kostičky nebo nahrubo umeleme
2. Hlávkové zelí nakrájíme na kostičky, povaříme, scedíme ve studené vodě a necháme důkladně okapat
3. Na oleji osmahneme sekané feferonky, olej mírně zčerná a potom ho slijeme na druhou pánev, osmahneme na něm plátky česneku, přidáme zázvor
4. Přidáme maso, vše orestujeme, mírně podlijeme a dusíme doměkka
5. Nakonec pokrm zahustíme škrobem namočeným ve vodě (nebo vývaru) a znovu vše krátce podusíme, pokrm dochutíme a můžeme servírovat.
Madobuchu podáváme s rýží.