REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Maďarský vepřový perkelt

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Perkelt neboli maďarský pörkölt je pokrm podobný českému guláši. Jedná se o kostky vepřového, hovězího, skopového, jehněčího či drůbežího masa podušené na cibulce a sádle, v pokrmu pak nesmí chybět ani mletá červená paprika, samozřejmě nejlépe maďarská, paprikové lusky a rajčata.


Ingredience:
800 gvepřové kýty nebo plecka
2-3 kszelené a červené papriky
1 ksvětší cibule
1-2 ksrajčata
1/2 lžičkymleté sladké papriky, nejlépe maďarské
4 lžícesádla
voda
sůl

Postup:

1. V hrnci na sádle necháme zpěnit oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli
2. Osmahnutou cibuli s hrncem odstavíme ze zdroje tepla, přidáme mletou sladkou papriku a na kostky nakrájené maso, hrnec vrátím zpět na zdroj tepla a za stálého míchání maso během několika minut osmahneme
3. Přidáme na kostičky nakrájené papriky zbavené jadřinců, na měsíčky nakrájená rajská jablíčka, pokrm osolíme
4. Mírně podlijeme malým množstvím horké vody a pod poklicí dusíme, na mírném zdroji tepla, doměkka.

Doporučení:

Podáváme s knedlíky, noky, nakládanou zeleninou či zeleninovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy