REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Maďarský vepřový paprikáš

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kostky vepřového plece nebo libovějšího bůčku podušené na cibulce spolu s rajčaty, ke konci zalité zakysanou smetanou, ochucené mletou paprikou, česnekem, kmínem a pepřem.


Ingredience:
500 gvepřového plecka nebo libového bůčku
2 lžícerajského protlaku
4 ksrajčat
2 kscibule
1-2 ksstroužky česneku
1 dlzakysané smetany
sladká mletá paprika
mletá pálivá paprika
hladká mouka
kmín
sádlo
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na větší kostky
2. Na rozpuštěném sádle osmahneme na jemno nakrájenou cibuli, přidáme sladkou a pálivou papriku a mícháme, až se rozpustí
3. Přidáme nakrájené maso, osolíme, okmínujeme, krátce osmahneme ze všech stran, až pustí šťávu, pak maso zalijeme teplou vodou a dusíme 30 minut zaklopené
4. Sundáme poklici a necháme odpařit přebytečnou vodu
5. Mezitím připravíme rajčata, ta spaříme, oloupeme a na jemno rozsekáme
6. Když je šťáva vysmahnutá na tuk, přidáme rajčata, protlak a hladkou mouku rozmíchanou se zakysanou smetanou
7. Chvíli povaříme, dochutíme na plátky nakrájeným česnekem, pepřem, případně přisolíme.

Doporučení:

Podáváme s tarhoňemi, špeclemi nebo těstovinami.

Poznámka:

Recept i s fotografií nám poslal Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy