REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Maďarský vepřový guláš

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na cibulovém základě opečené vepřové maso, podušené spolu s rajčatovým protlakem a paprikami.


Ingredience:
500 glibového vepřového masa
2 kscibule
2 kszelené papriky
2 ksstroužky česneku
3 lžícesádla
2 lžícerajčatového protlaku
1 lžičkasladké mleté papriky
mletý pepř
sůl
voda na podlití

Postup:

1. Na drobno pokrájenou cibuli osmahneme na sádle dorůžova
2. Přidáme maso nakrájené na menší kousky, za stálého míchání částečně opečeme
3. K masu nasypeme červenou sladkou papriku, zamícháme, mírně vše podlijeme horkou vodou
3. Pokrm doplníme o rajčatový protlak, papriky zbavené jadřinců a nakrájené na nudličky, utřený česnek, pepř, sůl
4. Guláš dusíme do změknutí masa.

Doporučení:

Maďarský guláš je nejlepší servírovat jen tak s čerstvým pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy