Na cibulovém základě opečené vepřové maso, podušené spolu s rajčatovým protlakem a paprikami.
Ingredience:
500 g | libového vepřového masa |
2 ks | cibule |
2 ks | zelené papriky |
2 ks | stroužky česneku |
3 lžíce | sádla |
2 lžíce | rajčatového protlaku |
1 lžička | sladké mleté papriky |
mletý pepř | |
sůl | |
voda na podlití |
Postup:
1. Na drobno pokrájenou cibuli osmahneme na sádle dorůžova
2. Přidáme maso nakrájené na menší kousky, za stálého míchání částečně opečeme
3. K masu nasypeme červenou sladkou papriku, zamícháme, mírně vše podlijeme horkou vodou
3. Pokrm doplníme o rajčatový protlak, papriky zbavené jadřinců a nakrájené na nudličky, utřený česnek, pepř, sůl
4. Guláš dusíme do změknutí masa.
Maďarský guláš je nejlepší servírovat jen tak s čerstvým pečivem.