REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Maďarská omáčka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Teplá omáčka vhodná k masům upraveným minutkově.


Ingredience:
Suroviny pro 5 osob:
60 gzelených paprik
50 ghladké mouky
50 gmásla
20 gžampiónů
3/4 lvývaru z hovězího masa (kostky)
papriková šťáva
sůl

Postup:

1. Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku a za občasného míchání postupně podléváme studeným vývarem
2. Potom přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampióny, osolíme, vaříme zvolna za stálého míchání na mírném ohni nejméně 20 minut a pak procedíme
3. Očištěné papriky nakrájíme na drobné kostičky, dáme je do paprikové šťávy, podusíme, přimícháme i se šťávou do procezené omáčky a ještě krátce povaříme.

Doporučení:

Příloha: Vařené a dušené maso, vařené těstoviny, rýžové a bramborové pokrmy apod.

Poznámka:

Hotovou omáčku můžeme zjemnit sladkou smetanou.Příprava jíšky viz. recept: Jíška.Příprava paprikové šťávy viz: Papriková šťáva.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy