REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Maďarská omáčka II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pikantní omáčka, která se podává jako hlavní chod s tarhoňou nebo těstovinami, rýží. Lze ji rovněž využít jako přílohu k vařeným, dušeným masům nebo rybám.


Ingredience:
1 lvývaru z kostí
100 gžampionů
50 gslaniny
2 ksstroužky česneku
1 ksvětší červená paprika
1 lžícesladké mleté (maďarské) papriky
mletá pálivá paprika
máslo
sůl

Postup:
  1. Nejprve připravíme paprikovou šťávu, v hrnci rozškvaříme slaninu, přidáme nakrájenou cibuli, utřený česnek, osmahneme, přidáme sladkou papriku, zalijeme 1/4 l vývaru, osolíme, krátce povaříme
  2. V druhém hrnci připravíme z másla a mouky hladkou jíšku, postupně zaléváme vývarem a mícháme, přidáme na kostičky nakrájenou papriku a žampiony, vaříme na mírném ohni 15 minut
  3. Nakonec vlijeme paprikovou šťávu, prohřejeme
  4. Omáčku dochutíme podle chuti pálivou paprikou a solí.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy