REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lyonské roštěnky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na pánvi na oleji zprudka opečené roštěnky servírované, s vařenými brambory nakrájenými na plátky a opečenými ve výpeku po roštěnkách spolu s cibulí a česnekem.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 kshovězí roštěnky
3 kscibule
600 gdopředu uvařených brambor
1-2 ksstroužky česneku
5 lžicoleje
sůl

Postup:

1. Roštěnky zbavené tuku a šlach jemně naklepeme, na okrajích nařízneme, potřeme olejem a necháme chvíli odležet
2. Těsně před servírováním maso zprudka opečeme na rozehřátém oleji tak, aby bylo uvnitř růžové
3. Opečené roštěnky vyjmeme a osolíme
4. Na oleji od opékání nahrubo nakrájenou cibuli a česnek, přidáme brambory nakrájené na plátky a opečme je
5. Brambory rozdělíme na talíře, na ně položíme roštěnky a podáváme.

Doporučení:

Vhodnou přílohou jsou různé zeleninové saláty.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy