Pomocí želatiny, Lučiny, cukrářských piškotů a dalších ingrediencí vyrobený sladký nepečený dort.
Ingredience:
3 balení | Lučiny 100 g |
1 balení | cukrářských piškotů |
200 ml | šlehačky |
2 ks | plátky želatiny |
1 ks | citrónu |
1 ks | vanilky |
2 lžíce | cukru |
rybízová marmeláda | |
Ostatní: | |
měnší dortová forma a papír na pečení |
Postup:
1. Menší dortovou formu s pečícím papírem vyložte piškoty na dně i po obvodu
2. Namočte plátky želatiny
3. Šlehačku ušlehejte s cukrem a vanilkou a přišlehejte postupně 3 Lučiny
4. Namočenou želatinu se šťávou z jednoho citronu zahřejte až do rozpuštění želatiny, vmíchejte nejprve velkou lžíci krému z Lučiny a pak želatinu přidejte a zašlehejte do zbytku krému
5. Směsí naplňte připravenou formu s piškoty a dejte ztuhnout do lednice
6. Nakonec dezert ozdobte rybízovou marmeládou.
Článek k receptu zde: Letní osvěžení s Lučinou.
Poznámka:Zdroj: Varimeslucinou.cz
Lučinový dortík s malinami
Maďarský Dobošův dort s chilli twistem podle Josefa Maršálka