REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lučinové pohankové lívance

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladké na pánvi usmažené lívance z kynutého těsta připraveného z Lučiny, pohankové mouky, mléka, droždí, vejce, cukru a špetky soli. Lívance servírované ochucené šlehačkovým krémem a lesním ovocem.


Ingredience:
3 baleníLučiny 100 g
1 hrnekvlažného mléka
150 gpohankové mouky
25 gdroždí
1 lžícecukru
1 ksvejce
špetka soli
máslo nebo olej na smažení
Na krém:
1 baleníLučiny 100 g
200 mlšlehačky
1 lžícecukru
Ostatní:
lesní ovoce

Postup:

1. Do mísy prosijte mouku, nalijte do ní trochu mléka, nalámejte droždí a přidejte cukr, nechte vzejít kvásek
2. Přidejte mléko, Lučinu, vejce a trochu soli a nechte vykynout cca 30 minut
3. Lívance smažte na másle nebo oleji buď na klasické pánvi, nebo přímo v lívanečníku
4. Usmažené ozdobte krémem a ovocem. Příprava krému:
Na krém vyšlehejte 200 ml šlehačky, přidejte Lučinu a cukr a vše vyšlehejte do hladka.

Doporučení:

Článek k receptu zde: Letní osvěžení s Lučinou.

Poznámka:

Zdroj: Varimeslucinou.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy