Sladké na pánvi usmažené lívance z kynutého těsta připraveného z Lučiny, pohankové mouky, mléka, droždí, vejce, cukru a špetky soli. Lívance servírované ochucené šlehačkovým krémem a lesním ovocem.
Ingredience:
3 balení | Lučiny 100 g |
1 hrnek | vlažného mléka |
150 g | pohankové mouky |
25 g | droždí |
1 lžíce | cukru |
1 ks | vejce |
špetka soli | |
máslo nebo olej na smažení | |
Na krém: | |
1 balení | Lučiny 100 g |
200 ml | šlehačky |
1 lžíce | cukru |
Ostatní: | |
lesní ovoce |
Postup:
1. Do mísy prosijte mouku, nalijte do ní trochu mléka, nalámejte droždí a přidejte cukr, nechte vzejít kvásek
2. Přidejte mléko, Lučinu, vejce a trochu soli a nechte vykynout cca 30 minut
3. Lívance smažte na másle nebo oleji buď na klasické pánvi, nebo přímo v lívanečníku
4. Usmažené ozdobte krémem a ovocem. Příprava krému:
Na krém vyšlehejte 200 ml šlehačky, přidejte Lučinu a cukr a vše vyšlehejte do hladka.
Článek k receptu zde: Letní osvěžení s Lučinou.
Poznámka:Zdroj: Varimeslucinou.cz