Koblihy z lučiny, mouky, cukru, vajec a mléka, usmažené dozlatova, potřené džemem a ochuceným tvarohem, posypané skořicí.
Ingredience:
Na těsto: | |
250 g | hladké mouky |
250 g | lučiny |
2 lžíce | mléka |
2 lžíce | rumu |
1 ks | sáčku kypřicího prášku do pečiva |
1 ks | sáčku vanilkového cukru |
4 ks | vajec |
olej | |
špetka soli | |
Na dohotovení: | |
200 g | měkkého tvarohu |
100 g | malinového džemu |
50 g | moučkového cukru |
1 ks | balíčku vanilkového cukru |
mletá skořice |
Postup:
1. V míse smícháme lučinu, mléko, rozklepnutá vejce a rum
2. Přidáme prosátou hladkou mouku s kypřicím práškem do pečiva, vanilkový cukr, špetku soli a vypracujeme hladké těsto
3. Lžící vykrajujeme malé bochánky, které před vložením do rozpáleného oleje lehce rozmáčkneme a pak smažíme po obou stranách dozlatova, poté pokládáme na papírový ubrousek, aby odsál přebytečný tuk
4. Koblížky potřeme malinovým džemem , pak tvarohem promíchaným s moučkovým i vanilkovým cukrem a nakonec lehce posypeme mletou skořicí.