REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lučinové koblížky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Koblihy z lučiny, mouky, cukru, vajec a mléka, usmažené dozlatova, potřené džemem a ochuceným tvarohem, posypané skořicí.


Ingredience:
Na těsto:
250 ghladké mouky
250 glučiny
2 lžícemléka
2 lžícerumu
1 kssáčku kypřicího prášku do pečiva
1 kssáčku vanilkového cukru
4 ksvajec
olej
špetka soli
Na dohotovení:
200 gměkkého tvarohu
100 gmalinového džemu
50 gmoučkového cukru
1 ksbalíčku vanilkového cukru
mletá skořice

Postup:

1. V míse smícháme lučinu, mléko, rozklepnutá vejce a rum
2. Přidáme prosátou hladkou mouku s kypřicím práškem do pečiva, vanilkový cukr, špetku soli a vypracujeme hladké těsto
3. Lžící vykrajujeme malé bochánky, které před vložením do rozpáleného oleje lehce rozmáčkneme a pak smažíme po obou stranách dozlatova, poté pokládáme na papírový ubrousek, aby odsál přebytečný tuk
4. Koblížky potřeme malinovým džemem , pak tvarohem promíchaným s moučkovým i vanilkovým cukrem a nakonec lehce posypeme mletou skořicí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy