REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lovecká hovězí pečeně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Prošpikované hovězí maso naložené v bílém víně, rozehřátém másle, kořenové zelenině a koření, poté maso i s nálevem upečené v troubě doměkka, šťáva z pečení zahuštěná smetanou promíchanou s hladkou moukou a nakonec do přecezené šťávy přidány jemně nakrájené sterilizované houby.


Ingredience:
600 gzadního hovězího masa
50 gslaniny
50 gmásla
250 ml12 % smetany
125 mlbílého vína
1 ksbobkového listu
1 kscibule
1 ksmrkve
1/2 ksceleru
4 lžícesterilizovaných hub
1 lžičkahladké mouky
4 kuličkycelého pepře
2 kuličkynového koření
tymián
pepř
sůl

Postup:

1. Hovězí maso si omyjeme, osušíme, protkneme klínky slaniny a osolíme
2. Pak si oloupeme celer, mrkev, cibuli a vše nakrájíme na tenké plátky
3. Do hrnce si vložíme hovězí maso, přidáme nakrájenou zeleninu, posypeme lehce tymiánem, přidáme nové koření, celý pepř a bobkový list, nakonec vše zalijeme rozehřátým máslem a bílým vínem, takto naložené maso necháme alespoň 12 hodin odležet v chladu
4. Poté naložené maso i s nálevem přendáme do pekáče, lehce podlijeme vodou, vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme, dokud nebude maso měkké, během pečení maso přeléváme šťávou a dle potřeby podléváme vodou
5. Pak měkké maso vyjmeme z pekáče, šťávu zahustíme smetanou rozmíchanou s hladkou moukou a povaříme
6. Potom zahuštěnou šťávu přecedíme, přidáme jemně nakrájené sterilizované houby a prohřejeme
7. Nakonec si pečené maso nakrájíme na jednotlivé porce a maso podáváme přelité zahuštěnou šťávou s houbami.

Doporučení:

Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky a brusinkový kompot.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy