REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Loupáčková (vánočková) zemlbába

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rychlý moučník z pečiva, plátků jablek, skořice, vajíček, mléka a vanilkového cukru. Dobrý tip na oběd, když vám doma přebývá sladké kynuté pečivo.


Ingredience:
10 ksloupáčků
3-4 ksvětších jablek
600 mlmléka
5 lžiccukru
3 lžícemásla
1 lžíceskořice
3 ksvejce
1 ksvanilkového cukru
moučkový cukr na posypání
máslo na vymazání

Postup:

1. Vánočku nebo loupáčky nakrájíme na centimetrové plátky a smočíme v mléčné směsi, kterou jsme osladili a rozšlehali v ní vejce
2. Dno zapékací mísy, kterou jsme předem vymazali máslem, poklademe jednou vrstvou plátků
3. Poklademe vrstvou oloupanými plátky jablek, která osladíme a posypeme skořicí
4. Na jablka opět navrstvíme plátky pečiva, které pak zalijeme zbytkem mléčné směsi
5. Na vrch položíme kousky másla. Pečeme v troubě vyhřáté asi na 160 °C cca 30 minut
6. Nakonec posypeme moučkovým cukrem.

Doporučení:

Podle chuti přidejte i spařené rozinky nebo strouhané ořechy. Můžeme pozžít toto pečivo – loupáky, vánočka, housky, bagetu, mazanec, toastový chleba apod.

Poznámka:

Autor textu i fotografie: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy