Rybí salát připravený z lososa, máčených chia semínek, uvařeného bulguru s quinoou, citronové šťávy, jogurtu a koření, podávaný s domácími listovými tyčinkami ochucenými chia semínky.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
400 g | uzeného lososa |
125 g | bulguru |
125 g | quinoy |
150 g | listového těsta |
250 ml | bílého jogurtu |
2 lžičky | chia semínek |
1 lžička | čerstvé citrónové šťávy |
pepř dle chuti | |
sůl dle chuti | |
Ostatní: | |
papír na pečení, mouka na podsypání těsta, žloutek |
Postup:
1. V osolené vodě při době vaření 15 minut si uvaříme bulgur s quinoou, po uvaření necháme zchladit
2. Lžičku chia semínek zalijeme troškou vody a necháme nabobtnat, následně přidáme do směsi bulguru a quinoy
3. Uzeného lososa si nakrájíme na malé kostky, či utřeme, smícháme s jogurtem, osolíme, opepříme, zakápneme citrónem a přidáme připravenou směs
4. Tyčinky si připravíme z listového těsta a semínek chia; do těsta vpracujeme chia semínka, vytvarujeme tyčinky, potřeme žloutkem a pečeme v rozehřáté troubě na 180 °C asi 5 minut
5. Salát podáváme vychlazený.
Recept k článku: Superpotravina chia.
Lehký salát s kuřecím masem a vejci bohatý na bílkoviny
Míchaný bramborový salát se šunkou, jogurtem a majonézou