REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lososový salát s bulgurem v jogurtové pěně s chiou, quinou a chia tyčinkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rybí salát připravený z lososa, máčených chia semínek, uvařeného bulguru s quinoou, citronové šťávy, jogurtu a koření, podávaný s domácími listovými tyčinkami ochucenými chia semínky.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
400 guzeného lososa
125 g bulguru
125 gquinoy
150 glistového těsta
250 mlbílého jogurtu
2 lžičkychia semínek
1 lžičkačerstvé citrónové šťávy
pepř dle chuti
sůl dle chuti
Ostatní:
papír na pečení, mouka na podsypání těsta, žloutek

Postup:

1. V osolené vodě při době vaření 15 minut si uvaříme bulgur s quinoou, po uvaření necháme zchladit
2. Lžičku chia semínek zalijeme troškou vody a necháme nabobtnat, následně přidáme do směsi bulguru a quinoy
3. Uzeného lososa si nakrájíme na malé kostky, či utřeme, smícháme s jogurtem, osolíme, opepříme, zakápneme citrónem a přidáme připravenou směs
4. Tyčinky si připravíme z listového těsta a semínek chia; do těsta vpracujeme chia semínka, vytvarujeme tyčinky, potřeme žloutkem a pečeme v rozehřáté troubě na 180 °C asi 5 minut
5. Salát podáváme vychlazený.

Poznámka:

Recept k článku: Superpotravina chia.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:



Otevírací doba, nejnovější akční letáky, otevírací doba prodejen, provozoven a institucí z celé České republiky.

Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

„KOKIS“ – originální pochoutka z daleké Srí Lanky

Mistr cukrář a ambasador AHMAD TEA Josef Maršálek v létě navštívil dalekou Srí Lanku, odkud si kromě nezapomenutelných zážitků z návštěvy čajových plantáží, továrny na čaj, či setkání s čajovým someliérem, dovezl také řadu originálních receptů. Tradiční srílanské sušenky „KOKIS“ podávané výhradně k čaji jsou jedním z nich.

číst dále ...

Kouzlo společného stolování aneb jak nás jídlo spojuje

Důvod k oslavě si můžeme najít každý den. A nemusí se hned jednat o tradiční akce jako jsou narozeninové oslavy, svatby, nebo třeba baby showers. Ale co mají všechny tyhle akce společného? Přeci jídlo! Jak jinak obohatit společně strávený čas než dobrým jídlem a s těmi, které máme rádi? Málo věcí nás dokáže spojit tak jednoduše jako společná večeře plná dobré nálady a dobrého jídla. Vždyť se říká, že láska prochází žaludkem – a na tom určitě něco bude! Ať už se tedy sejdete s rodinou nebo přáteli, společné stolování je skvělý způsob, jak si užít čas s blízkými. V Americe si tohle uvědomují, a proto si vytvořili už v 30. letech tradici, díky které mají vždycky důvod se scházet, povídat si a sbližovat se, a u toho si samozřejmě dopřát dobré jídlo – seznamte se s tradicí zvanou potluck.

číst dále ...

Jak si připravit skvělé domácí listové těsto

Listové těsto je základní součástí mnoha klasických i moderních receptů, které jsou typické svou lehkostí, křehkostí a vícevrstvou strukturou. Tento kulinářský unikát, který vzniká z jednoduchých surovin, je výsledkem pečlivé techniky a trpělivosti. V čem tkví jádro úspěchu?

číst dále ...

Nesnězeno začalo spolupracovat s Perfect Canteen Filipa Sajlera. Udržitelná restaurace pro firemní zákazníky tak nabízí svá menu i široké veřejnosti

Platforma Nesnězeno, která bojuje proti plýtvání potravinami a umožňuje záchranu jídel z obchodů či restaurací, se spojila s Perfect Canteen. Síť podniků známého šéfkuchaře Filipa Sailera se specializuje na inovativní koncept firemního stravování s důrazem na ekologii a trvalou udržitelnost. Na platformě nově nabízí přebytky jídel, která jsou určena právě firemním zákazníkům. Spolupráce odstartovala 2. září a zahrnuje vybrané kantýny v Praze a Brně.

číst dále ...

Kašel a rýmy už klepou na dveře. Připravte se na podzimní vlnu nachlazení

Začátek školního roku a návrat do pracovního kolotoče přináší i první várku nejrůznějších viróz. Důvody? Obnovení školních a pracovních kolektivů, kde si viry libují, ale také zvýšený stres oslabující náš imunitní systém. Tomu přitom můžeme v boji s nemocemi pomoci – třeba vyváženým jídelníčkem. Jaké potraviny by v něm neměly chybět?

číst dále ...

„Čaj je víc než jen nápoj“ Josef Maršálek, ambasador značky AHMAD TEA

Josef Maršálek, vyhlášený mistr cukrář a pekař, se před rokem, u příležitosti oslav 30 let značky AHMAD TEA v České republice, stal jejím ambasadorem. Coby milovník lahodného nápoje, který je nedílnou součástí jeho každodenního života, se této role zhostil s profesionalitou a vášní sobě vlastní. Nejen, že připravil celou řadu receptů na skvělé dezerty, včetně narozeninového dortu s využitím čaje Earl Grey, ale dokonce se vypravil na cestu do srdce čajového průmyslu, a sice na Srí Lanku. Tento exotický ostrov v Indickém oceánu, dříve známý jako Cejlon, je nejen rájem pro milovníky přírody, ale také domovem jednoho z nejlepších čajů na světě.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.