REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lososové lasagne

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Lasagne zapečené s paprikou, lososem a sýrovou omáčkou.


Ingredience:
400 glososa
1 kszelené papriky
1 ksčervené papriky
1 ksbalíčku lasagní
šťáva z 1 citronu
tuk a strouhanka na misku
mletý pepř
sůl
Na sýrovou omáčku:
300 mlzeleninového vývaru
100 mlmléka
150 ghladké mouky
150 gmásla
50 gstrouhaného čedaru
50 gstrouhaného parmazánu
2 ksvajec
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěného lososa nakrájíme na plátky silné asi půl centimetru, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme
2. Očištěné papriky zbavené semínek nakrájíme na kostičky
3. Na rozpuštěném másle orestujeme mouku, zalijeme studeným vývarem a za stálého míchání přivedeme k varu, pak teplotu snížíme, ještě asi 10 minut povaříme, ke konci přilijeme mléko, přidáme nastrouhané sýry, dochutíme solí i pepřem, necháme vychladnout a nakonec vmícháme vajíčka
4. Zapékací misku tukem vymazanou a strouhankou vysypanou vyložíme plátky lasagní, po celé ploše přelijeme tenkou vrstvou omáčky, přidáme nakrájenou papriku, kterou rovnoměrně překryjeme plátky lososa, opět přelijeme omáčkou a znovu poklademe plátky lasagní
5. Postup opakujeme, dokud se miska zcela nenaplní, poslední vrstvu má tvořit sýrová omáčka, potom zapékací misku vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 35 minut.

Poznámka:

Lasagní je několik druhů a proto je připravujeme vždy podle návodu na obalu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy