REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lososové lasagne

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Lasagne zapečené s paprikou, lososem a sýrovou omáčkou.


Ingredience:
400 glososa
1 kszelené papriky
1 ksčervené papriky
1 ksbalíčku lasagní
šťáva z 1 citronu
tuk a strouhanka na misku
mletý pepř
sůl
Na sýrovou omáčku:
300 mlzeleninového vývaru
100 mlmléka
150 ghladké mouky
150 gmásla
50 gstrouhaného čedaru
50 gstrouhaného parmazánu
2 ksvajec
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěného lososa nakrájíme na plátky silné asi půl centimetru, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme
2. Očištěné papriky zbavené semínek nakrájíme na kostičky
3. Na rozpuštěném másle orestujeme mouku, zalijeme studeným vývarem a za stálého míchání přivedeme k varu, pak teplotu snížíme, ještě asi 10 minut povaříme, ke konci přilijeme mléko, přidáme nastrouhané sýry, dochutíme solí i pepřem, necháme vychladnout a nakonec vmícháme vajíčka
4. Zapékací misku tukem vymazanou a strouhankou vysypanou vyložíme plátky lasagní, po celé ploše přelijeme tenkou vrstvou omáčky, přidáme nakrájenou papriku, kterou rovnoměrně překryjeme plátky lososa, opět přelijeme omáčkou a znovu poklademe plátky lasagní
5. Postup opakujeme, dokud se miska zcela nenaplní, poslední vrstvu má tvořit sýrová omáčka, potom zapékací misku vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 35 minut.

Poznámka:

Lasagní je několik druhů a proto je připravujeme vždy podle návodu na obalu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Mladé maso překvapí a zpestří jarní menu

Chystáte se se sílícím sluncem pustit do vaší kuchyně i nové recepty? Pokud ano, máme pro vás tip. Upečte si kromě tradičního jarního kuřátka i pečínku z mladého masa. Jeho sezóna začíná začátkem května a ekofarmy tak nabídnou bohatý výběr čerstvého jehněčího, kůzlečího nebo telecího masa. Ale pamatujte, to, co udělá v jarní kuchyni z obyčejného obědu výjimečný zážitek, není speciální recept, ale kvalitní potraviny pocházející z produkce ekologického zemědělství.

číst dále ...

Překvapte maminku vlastnoručně vyrobenou dobrotou

Druhá květnová neděle bude tradičně patřit všem maminkám. Chcete-li tu svou opravdu potěšit, zapomeňte letos na kupované dárky a obdarujte ji lahůdkou vlastní výroby. Inspiraci najdete v receptech od České veganské společnosti, díky kterým budete na Den matek myslet navíc také na matičku Zemi. Ať už vsadíte na lívance do postele, veganský tvarohový dort či svěží jahodový koláč, určitě si společně skvěle pochutnáte.

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Jak na domácí přípravu kávy

Milovníci dobré kávy nejsou odkázáni jenom na návštěvu kavárny. Dobrou kávu si můžete připravit dokonce i doma. Stačí si vybrat dobrý kávovar. Jak zvolit ten správný? Na samém počátku je vhodné si položit některé základní otázky. Zejména si tak promyslete, jak často budete svůj kávovar využívat….

číst dále ...

Kozí jogurty Bon Lait: Poznejte tu pravou chuť Francie

Ne nadarmo jsou výrobky z kozího mléka považovány za jedny z nejlepších a nejzdravějších. Není divu, kozí mléko totiž působí pozitivně nejen na nervovou soustavu, ale i na imunitní systém, pokožku a celý trávící trakt. Má se za to, že kozí mléko dokonce funguje jako prevence nádorových onemocnění.

číst dále ...

Připravte si osvěžující italské semifreddo: dezert ze zmrzliny a žloutků

Částečně zmrzlý dezert italského původu v létě utiší chuť na sladké i studené. Dezert ze zmrzliny, žloutků a cukru na sebe bere spoustu lákavých podob a rozhodně mezi nimi najdete takovou, do níž se zamilujete.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy