Na pánvi na másle opečené filety z lososa, servírované na podušeném špenátu, ozdobené snítky bylinek a kolečky citrónu.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
4 ks | filety z lososa bez kůže |
2-3 ks | stroužyk česneku |
1 ks | cibule |
450 g | mraženého špenátu |
1 dl | smetany ke šlehání |
čerstvě namletý černý pepř | |
citronová šťáva | |
máslo | |
olej | |
sůl | |
snítky bylinek a kolečka citrónu na ozdobu |
Postup:
1. Filety lososa opláchneme, osušíme, osolíme, opepříme a nakonec zakápneme citronovou šťávou
2. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky, mražené špenátové listy necháme povolit, pak je nakrájíme nahrubo
3. Na oleji zprudka osmahneme cibuli a česnek, vmícháme špenát, pokrm osolíme a opepříme, necháme chvíli podusit, když se část vody odpaří, přidáme smetanu, která by měla mít pokojovou teplotu a vše ještě chvíli prohřejeme
4. V pánvi na rozpuštěném másle opečeme filety lososa z obou stran
5. Na talíře rozdělíme špenát na ten poklademe opečený filet z lososa, jednotlivé porce ozdobíme kolečky citrónu a snítky bylinek.
Pokrm můžeme podávat například s vařenými brambory.