REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Losos se špenátem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na pánvi na másle opečené filety z lososa, servírované na podušeném špenátu, ozdobené snítky bylinek a kolečky citrónu.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksfilety z lososa bez kůže
2-3 ksstroužyk česneku
1 kscibule
450 gmraženého špenátu
1 dlsmetany ke šlehání
čerstvě namletý černý pepř
citronová šťáva
máslo
olej
sůl
snítky bylinek a kolečka citrónu na ozdobu

Postup:

1. Filety lososa opláchneme, osušíme, osolíme, opepříme a nakonec zakápneme citronovou šťávou
2. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky, mražené špenátové listy necháme povolit, pak je nakrájíme nahrubo
3. Na oleji zprudka osmahneme cibuli a česnek, vmícháme špenát, pokrm osolíme a opepříme, necháme chvíli podusit, když se část vody odpaří, přidáme smetanu, která by měla mít pokojovou teplotu a vše ještě chvíli prohřejeme
4. V pánvi na rozpuštěném másle opečeme filety lososa z obou stran
5. Na talíře rozdělíme špenát na ten poklademe opečený filet z lososa, jednotlivé porce ozdobíme kolečky citrónu a snítky bylinek.

Doporučení:

Pokrm můžeme podávat například s vařenými brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy