Těsto plněné lososem obaleným v parmské šunce, špenátem a smaženými vejci, svinuté, potřené rozšlehaným vejcem, upečené dozlatova.
Ingredience:
600 g | filetu z lososa |
150 g | čerstvého špenátu |
80 g | plátků parmské šunky |
50 g | másla |
4 ks | vajec |
1 ks | snítky rozmarýnu |
1 ks | cibule |
šťáva z 1/2 citronu | |
mletý pepř | |
sůl | |
Na tvarohové těsto: | |
250 g | polohrubé mouky |
200 g | tvarohu |
200 g | másla |
1 ks | vejce |
vejce na potření | |
špetka soli |
Postup:
1. V míse promícháme prosátou polohrubou mouku se změklým na menší kousky nakrájeným máslem, tvarohem, vejcem, špetkou soli a vypracujeme hladké těsto, které necháme 1 hodinu v lednici odpočinout
2. Očištěného lososa pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a zabalíme do plátků parmské šunky
3. V pánvi na rozehřátém másle zpěníme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, přidáme na jemno nasekaný rozmarýn, přilijeme rozšlehaná vejce, osolíme a smažíme, dokud vejce nezhoustnou, pak necháme vychladnout
4. Čerstvý špenát spaříme horkou vodou a necháme okapat
5. Odpočinuté těsto vyválíme na obdélníkový plát asi 0,5 cm silný, rozprostřeme na něho špenát, smažená vejce, doprostřed položíme filet z lososa, vše svineme a těsto potřeme rozšlehaným vejcem
6. Dáme na plech vyložený pečicím papírem, vložíme do vyhřáté trouby na 190 °C a pečeme dozlatova (asi 30 minut).