REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Losos se špenátem v tvarohovém těstě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Těsto plněné lososem obaleným v parmské šunce, špenátem a smaženými vejci, svinuté, potřené rozšlehaným vejcem, upečené dozlatova.


Ingredience:
600 gfiletu z lososa
150 gčerstvého špenátu
80 gplátků parmské šunky
50 gmásla
4 ksvajec
1 kssnítky rozmarýnu
1 kscibule
šťáva z 1/2 citronu
mletý pepř
sůl
Na tvarohové těsto:
250 gpolohrubé mouky
200 gtvarohu
200 gmásla
1 ksvejce
vejce na potření
špetka soli

Postup:

1. V míse promícháme prosátou polohrubou mouku se změklým na menší kousky nakrájeným máslem, tvarohem, vejcem, špetkou soli a vypracujeme hladké těsto, které necháme 1 hodinu v lednici odpočinout
2. Očištěného lososa pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a zabalíme do plátků parmské šunky
3. V pánvi na rozehřátém másle zpěníme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, přidáme na jemno nasekaný rozmarýn, přilijeme rozšlehaná vejce, osolíme a smažíme, dokud vejce nezhoustnou, pak necháme vychladnout
4. Čerstvý špenát spaříme horkou vodou a necháme okapat
5. Odpočinuté těsto vyválíme na obdélníkový plát asi 0,5 cm silný, rozprostřeme na něho špenát, smažená vejce, doprostřed položíme filet z lososa, vše svineme a těsto potřeme rozšlehaným vejcem
6. Dáme na plech vyložený pečicím papírem, vložíme do vyhřáté trouby na 190 °C a pečeme dozlatova (asi 30 minut).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy