REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Losos se špenátem v tvarohovém těstě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Těsto plněné lososem obaleným v parmské šunce, špenátem a smaženými vejci, svinuté, potřené rozšlehaným vejcem, upečené dozlatova.


Ingredience:
600 gfiletu z lososa
150 gčerstvého špenátu
80 gplátků parmské šunky
50 gmásla
4 ksvajec
1 kssnítky rozmarýnu
1 kscibule
šťáva z 1/2 citronu
mletý pepř
sůl
Na tvarohové těsto:
250 gpolohrubé mouky
200 gtvarohu
200 gmásla
1 ksvejce
vejce na potření
špetka soli

Postup:

1. V míse promícháme prosátou polohrubou mouku se změklým na menší kousky nakrájeným máslem, tvarohem, vejcem, špetkou soli a vypracujeme hladké těsto, které necháme 1 hodinu v lednici odpočinout
2. Očištěného lososa pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a zabalíme do plátků parmské šunky
3. V pánvi na rozehřátém másle zpěníme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, přidáme na jemno nasekaný rozmarýn, přilijeme rozšlehaná vejce, osolíme a smažíme, dokud vejce nezhoustnou, pak necháme vychladnout
4. Čerstvý špenát spaříme horkou vodou a necháme okapat
5. Odpočinuté těsto vyválíme na obdélníkový plát asi 0,5 cm silný, rozprostřeme na něho špenát, smažená vejce, doprostřed položíme filet z lososa, vše svineme a těsto potřeme rozšlehaným vejcem
6. Dáme na plech vyložený pečicím papírem, vložíme do vyhřáté trouby na 190 °C a pečeme dozlatova (asi 30 minut).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Mák netradičně v tradičním cukroví

Rohlíčky, pusinky, perníčky…synonyma pro Vánoce, které nechybí snad na žádném vánočním stole. Ale i klasu lze trochu ozvláštnit. Hned budete mít o další druh cukroví víc. Tou tajnou ingrediencí je mák. Vyzkoušejte ten český modrý nebo bílý, který chutí připomíná spíše oříšky.

číst dále ...

OCEAN48 před Vánocemi expanduje do Prahy i dalších velkých měst. V Brně bude opět k dispozici populární FishDrive

Brno, 28. listopadu 2019 – Na štědrovečerní stůl patří ryba. Milovníci tradičního kapra, ale i lidé upřednostňující čerstvé mořské živočichy, si letos přijdou na své. Společnost OCEAN48 specializující se na dovoz ryb z přímořských destinací otevře v předvánočním období ve velkých městech více než třicet stánků s bezkonkurenčním výběrem. V Brně budou moci zákazníci využít službu FishDrive, díky které si předem objednanou rybu vyzvednou bez nutnosti vystoupit ze svého auta.

číst dále ...

Zimní strava musí zahřát – 7 tipů na co si dát v zimě pozor

Žijeme v mírném podnebném pásu, kde je půl roku teplejší a půl roku chladnější počasí. Změny počasí ovlivňují i náš organismus a stejně tak jak mu přizpůsobujeme oblečení v šatníku, musíme přizpůsobit i stravu, která nás zahřeje. Odpovídající stravou pomůžeme našemu tělu ušetřit energii za jeho oteplování a při správném chování v chladných měsících můžeme předejít i nachlazení. Zde je 5 tipů, jak na to.

číst dále ...

Fenomén jménem hranolka

Díky zámořským objevům Kryštofa Kolumba se z Jižní Ameriky dostaly brambory do Evropy – a o pár století později Evropané na oplátku zase přivezli Američanům hranolky… Smažená pochoutka je dnes neodmyslitelnou součástí jídelníčku a znají ji lidé po celém světě.

číst dále ...

Šťastné a veselé? Šťastné a voňavé!

Většina z nás má vánoční svátky spojené se vzpomínkami na dětství a také s vůněmi a chutěmi, které jsou pro tuhle část roku charakteristické. Vůně skořice, vanilky nebo svařeného vína a chuť čerstvě upečeného cukroví či vánočky, na to se mnozí z nás těšíme dlouho dopředu. Pečeme recepty našich maminek a babiček, předáváme si osvědčené rady a zaručené tipy, jak cukroví upéct ještě křehčí a nadýchanější, a nemůžeme se dočkat svátečního hodování.

číst dále ...

9 tipů na luxusní slavnostní pohoštění

Vybrané studené a teplé luxusní předkrmy a chuťovky k slavnostnímu pohoštění vhodné nejen jako součást menu, ale také jako dobroty například k dobrému vínku.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy