REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Losos se špenátem v tvarohovém těstě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Těsto plněné lososem obaleným v parmské šunce, špenátem a smaženými vejci, svinuté, potřené rozšlehaným vejcem, upečené dozlatova.


Ingredience:
600 gfiletu z lososa
150 gčerstvého špenátu
80 gplátků parmské šunky
50 gmásla
4 ksvajec
1 kssnítky rozmarýnu
1 kscibule
šťáva z 1/2 citronu
mletý pepř
sůl
Na tvarohové těsto:
250 gpolohrubé mouky
200 gtvarohu
200 gmásla
1 ksvejce
vejce na potření
špetka soli

Postup:

1. V míse promícháme prosátou polohrubou mouku se změklým na menší kousky nakrájeným máslem, tvarohem, vejcem, špetkou soli a vypracujeme hladké těsto, které necháme 1 hodinu v lednici odpočinout
2. Očištěného lososa pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a zabalíme do plátků parmské šunky
3. V pánvi na rozehřátém másle zpěníme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, přidáme na jemno nasekaný rozmarýn, přilijeme rozšlehaná vejce, osolíme a smažíme, dokud vejce nezhoustnou, pak necháme vychladnout
4. Čerstvý špenát spaříme horkou vodou a necháme okapat
5. Odpočinuté těsto vyválíme na obdélníkový plát asi 0,5 cm silný, rozprostřeme na něho špenát, smažená vejce, doprostřed položíme filet z lososa, vše svineme a těsto potřeme rozšlehaným vejcem
6. Dáme na plech vyložený pečicím papírem, vložíme do vyhřáté trouby na 190 °C a pečeme dozlatova (asi 30 minut).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Co se jí a jak se slaví velikonoce ve světě …

Velikonoce patří mezi nejoblíbenější svátky jara ve velké části naší zeměkoule, tedy přesně tam, kde najdeme křesťany a jejich víru. Velikonoce jsou totiž křesťanské svátky, které mají připomínat zmrtvýchvstání Ježíše Krista. A když jde o svátky, tak k těm většinou patří skvělé, často slavnostní jídlo. Následující řádky si tedy povíme o tradičních pokrmech, které se připravují právě o Velikonocích ve světě, ale ne jen o jídle, ale také o zvycích, které velikonoce v různých částech světa provázejí.

číst dále ...

Mouky s přidanou hodnotou. Inspirujte se nejen na Velikonoce

Není mouka jako mouka. Asi každý z nás zná minimálně mouku hladkou, hrubou a polohrubou. To jsou nejčastější druhy mouky, na které v obchodech běžně narazíme. Pokud však chcete udělat něco pro své zdraví, sáhněte po moukách s přidanou výživovou hodnotou a vneste do pečení trochu chuťové inovace a živin.

číst dále ...

Nejlepší řízky na světě? Smažené na řepkovém oleji!

Vepřový, telecí, kuřecí či vídeňský, který je ten nejlepší? Láska k řízkům nezná u Čechů hranic. Stejně tak i způsoby jejich přípravy. Nejčastěji je připravujeme na oleji, sádle či másle. Která z těchto variant je ale nejzdravější?

číst dále ...

Tipy na jídla z domácích karanténových zásob

Strach z nedostatku potravin nás donutil nakupovat víc než jsme zvyklí. České rodiny vzaly obchody s potravinami útokem a teď řeší, co s nakoupenými trvanlivými potravinami, aby jen nestály ve skříni. Proč to ale nebrat optimisticky a vrhnout se do této nové výzvy tak, aby z ní profitovala i naše střeva? Navíc jde o jídla zdravá, vyvážená a šetrná k vašemu rozpočtu.

číst dále ...

Jedinečné dubnové recepty, které potěší celou rodinu

Čeho není nikdy dost? Nových receptů! Na duben si pro vás Akademie kvality připravila výživné pokrmy plné bílkovin, vitaminů a minerálů. Nejenže potěší vaše chuťové pohárky, ale zároveň podpoří imunitu. V každém z nich bude minimálně jedna z těchto surovin: vejce, slanina, máslo, jogurt nebo pečivo. Typické snídaňové ingredience, které jsou ovšem využitelné i k obědu, večeři a svačině. A nezapomínejte, že se chuť pokrmu odvíjí od kvality použitých surovin. S jejich výběrem mohou pomoci loga kvality, jakými jsou např. Klasa a Regionální potravina.

číst dále ...

Velikonoční menu může být pestré! Vyzkoušejte rybu nebo speciality z různých koutů Evropy

Velikonoce nemusí být jen o kuřeti s nádivkou a sladkém beránkovi, i když je máme všichni rádi. Občas se vyplatí experimentovat a pustit do kuchyně čerstvý vítr. A jaro je k tomu přímo stvořené. Co třeba oprášit starý český zvyk a připravit na Velký pátek pokrm z ryby? I v mnoha evropských zemích je velikonoční kuchyně plná výtečných jídel, které stojí za to ochutnat. Naláká vás italský koláč se špenátem nebo dorůžova upečené jehněčí stehýnko po francouzsku? Autentičnost kulinářského zážitku ještě podpořte lokálními nápoji a nudit se nebudete!

číst dále ...

Do krabičky s sebou! Podpořte oblíbené podniky

Jsme doma a život jakoby se na chvíli zastavil. Máme čas věnovat se dětem, dočíst knížku, kterou jsme dostali pod stromeček, udělat letos opravdu důkladný jarní úklid. Ne každému ale situace přinesla vytoužený výdech. Gastronomie, spolu s ostatními lokálními malými podniky, které jsme si tak oblíbili, trpí a možná nepřežije nejbližší týdny, pokud jim nepomůžeme přečkat toto těžké období.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy