REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Losos s pórkem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené kousky lososa krátce podušené s ananasem, pórkem, rajčátky, chilli papričkou a rajskou omáčkou.


Ingredience:
400 gfiletu z lososa
50 gcherry rajčátek
200 mlrajčatové omáčky
50 mlolivového oleje
2 lžícesójové omáčky
4 kskoleček kompotovaného ananasu
1 kschilli papričky
1 kspórku
mletý pepř
sůl
Na ozdobení:
1 ksčervené papriky
nasekaná jarní cibulka

Postup:

1. Pórek očistíme a nakrájíme na špalíčky, ananas necháme okapat a nakrájíme na kousky velikosti sousta, omytá rajčátka nakrájíme na malé kousky, chilli papričku zbavíme semínek a nasekáme na drobno
2. Lososa opláchneme, osušíme, nakrájíme na větší kostky, osolíme, opepříme a v pánvi na rozehřátém olivovém oleji ze všech stran opečeme
3. Přidáme ananas, pórek, rajčátka, vše krátce orestujeme, dochutíme sójovou omáčkou, vmícháme chilli papričku, podlijeme rajčatovou omáčku a na mírném ohni necháme chvilku podusit
4. Lososovou směs rozdělíme na talíře a servírujeme s vařenými bramborami, ozdobíme na jemno nasekanou jarní cibulkou a tenkými nudličkami papriky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy