REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Londýnské řezy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vyzkoušejte jeden z tipů od Vitany na pečení a oslaďte sobě i rodině podzimní odpoledne například tímto sladkým moučníkem.


Ingredience:
Na těsto:
300 ghladké mouky
140 gmásla
70 gmoučkového cukru
3 ksžloutky
1/2 kskypřicího prášku do pečiva Vitana
Ostatní:
papír na pečení
rybízová marmeláda na potření
Na přeliv:
6 ksbílků
200 gcukru krupice
120 gnahrubo sekaných vlašských ořechů
1 sáčekvanilkový cukr Vitana

Postup:
  1. Všechny suroviny propracujeme v pevné těsto, které rozválíme na plech vyložený pečícím papírem a to v šířce asi 5 mm plátu
  2. Potřeme rybízovou marmeládou a přelivem
  3. Nakonec posypeme sekanými ořechy
  4. Pečeme pozvolna při 180 °C tak 15–20 minut
  5. Ještě za tepla krájíme.

Příprava přelivu:

Z bílků a cukrů ušleháme sníh a lehce přimícháme ořechy.

Poznámka:

Zdroj: vitana.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy