REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Listový závin s jablky a rumovým ovocem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na dvě, v troubě upečené, nohavice úžasného jablkového závinu doplněného o ovoce macerované přes noc v rumu.


Ingredience:
500 gchlazeného listového těsta
100 gsušených meruněk
100 gsušených brusinek
6 ksjablek
1 ksvejce
1 hrstvlašských ořechů
200 mlrumu
2 lžičkymleté skořice
cukr dle chuti a sladkosti jablek
šťáva z půlky citronu
Ostatní:
pečící papír, mouka na pomoučení pracovní plochy, moučkový cukr

Postup:

1. Meruňky nadrobno nakrájíme a společně s brusinkami dáme do misky, zalijeme rumem a necháme přes noc, ale klidně i 24 hodin macerovat
2. Těsto si rozdělíme na poloviny a na lehce pomoučené podložce vyválíme do tvaru obdélníku
3. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a pokrájíme na plátky, zakápneme citronovou šťávou, aby nám nezhnědla
4. Polovinu jablek umístíme doprostřed obdélníku, přidáme okapané brusinky a meruňky, poprášíme 1 lžičkou skořice, přidáme polovinu nahrubo nasekaných ořechů, cukr dáme dle chuti, ale máme-li jablka sladká, nemusíme vůbec
5. Boční okraje zahneme ke středu a delší strany taktéž, a to tak, aby se jejich okraje lehce překrývaly, ten samý postup platí i pro druhou nohavici
6. Záviny potřeme rozšlehaným vejcem a umístíme na plech vystlaný papírem na pečení
7. Pečeme cca 20 minut v troubě na 180 °C na horkovzduch
8. Po upečení posypeme moučkovým cukrem (nemusíme).

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy