REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Linecké raviolky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečené cukroví z lineckého těsta naplněné džemem a potřené rozšlehaným vejcem.


Ingredience:
450 ghladké mouky
280 gmásla
100 gmoučkového cukru
2 ksvanilkového cukru
1 ksvejce
ma špičku nože kypřicího prášku do pečiva
špetka nastrouhané citronové kůry
špetka soli
Na dohotovení:
200 gpikantního džemu
1 ksvejce na potření

Postup:

1. Hladkou mouku prosijeme s práškem do pečiva, přidáme moučkový i vanilkový cukr, špetku soli, na jemno nastrouhanou citronovou kůru, vejce, na menší kousky nakrájené změklé máslo, vše promícháme a vypracujeme hladké těsto, které necháme 1 hodinu v chladu odležet
2. Potom těsto rozválíme na plát silný asi 3 mm, vykrájíme z něho kolečka a polovinu z nich uprostřed rozřízneme do kříže
3. Nenaříznutá kolečka potřeme po obvodu rozšlehaným vejcem, naneseme na ně trochou džemu, pak přiložíme na ně zbylá kolečka a okraje dobře přitiskneme k sobě
4. Raviolky přeneseme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme je rozšlehaným vejcem, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme dozlatova (asi 15 minut).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy