Pečené cukroví z lineckého těsta naplněné džemem a potřené rozšlehaným vejcem.
Ingredience:
450 g | hladké mouky |
280 g | másla |
100 g | moučkového cukru |
2 ks | vanilkového cukru |
1 ks | vejce |
ma špičku nože kypřicího prášku do pečiva | |
špetka nastrouhané citronové kůry | |
špetka soli | |
Na dohotovení: | |
200 g | pikantního džemu |
1 ks | vejce na potření |
Postup:
1. Hladkou mouku prosijeme s práškem do pečiva, přidáme moučkový i vanilkový cukr, špetku soli, na jemno nastrouhanou citronovou kůru, vejce, na menší kousky nakrájené změklé máslo, vše promícháme a vypracujeme hladké těsto, které necháme 1 hodinu v chladu odležet
2. Potom těsto rozválíme na plát silný asi 3 mm, vykrájíme z něho kolečka a polovinu z nich uprostřed rozřízneme do kříže
3. Nenaříznutá kolečka potřeme po obvodu rozšlehaným vejcem, naneseme na ně trochou džemu, pak přiložíme na ně zbylá kolečka a okraje dobře přitiskneme k sobě
4. Raviolky přeneseme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme je rozšlehaným vejcem, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme dozlatova (asi 15 minut).