Linecké vánoční cukroví upečené ve tvaru kytiček, slepované rybízovou marmeládou.
Ingredience:
Rozpis na cca 30 kusů: | |
375 g | hladké mouky |
200 g | másla nebo rostlinnéhon tuku |
125 g | rybízové marmelády |
125 g | cukru |
2 lžičky | mleté skořice |
1 lžička | prášku do pečiva |
1 ks | vejce |
potravinářská fólie | |
mouka na vál | |
špetka soli |
Postup:
1. Z mouky, cukru, soli, vejce, tuku, prášku do pečiva a skořice vypracujeme hladké těsto, zabalíme ho do fólie a dáme na 2 hodiny na chladné místo odležet
2. Na pomoučeném vále vyválíme plát silný asi 3 mm a vykrájíme z něho kytičky o průměru přibližně 5 cm, uprostřed poloviny z nich vypíchneme malé kolečko
3. Cukroví pečeme v troubě vyhřáté na 190-200 °C tak 12 minut dozlatova
4. Rybízovou marmeládu mírně zahřejeme a potřeme jí plné tvary, na ně položíme kytičky s otvorem a lehce přitiskneme.