REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Linecké košíčky plněné

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Košíčky z lineckého těsta plněné krémem a zdobené ovocem a želatinou.


Ingredience:
210 ghladké mouky
100 gmásla
40 gkrupicového cukru
1 ksžloutku
šťáva z 1 citrónu
máslo na vymazání formiček
Na krém:
300 mlmléka
120 gmoučkového cukru
60 gmásla
1 ksžloutku
1 kssáčku vanilkového cukru
Zdobení:
300 govoce (jahody, maliny, lesní směs)
1/2 kssáčku dortového želé

Postup:

1. Mouku promícháme s cukrem, přidáme nakrájené máslo, promneme, přidáme žloutek a citrónovou šťávu, vypracujeme těsto
2. Zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme asi 1 hodinu odležet v chladnu
3. Vymazané formičky košíčků naplníme kousky těsta a pečeme je v předehřáté troubě při 170 °C cca 10 minut, košíčky necháme vychladnout
4. Krém připravíme tak, že v mléce rozmícháme pudinkový prášek, který za stálého míchání vaříme asi 1 minutu, pak, za občasného míchání, necháme pudink vychladnout, přidáme cukr, vmícháme žloutek a našleháme, pak po částech přidáváme rozměklé máslo a vše vyšleháme do hladkého krému
5. Zdobící sáček naplníme krémem a naneseme ho do košíčků
6. Na povrch krému poklademe ovoce (jahody, maliny, lesní směs)
7. Dortové želé připravíme podle návodu na obalu, jakmile začne rosolovatět, rozdělíme ho lžící na košíčky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy