REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Linecké košíčky plněné

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Košíčky z lineckého těsta plněné krémem a zdobené ovocem a želatinou.


Ingredience:
210 ghladké mouky
100 gmásla
40 gkrupicového cukru
1 ksžloutku
šťáva z 1 citrónu
máslo na vymazání formiček
Na krém:
300 mlmléka
120 gmoučkového cukru
60 gmásla
1 ksžloutku
1 kssáčku vanilkového cukru
Zdobení:
300 govoce (jahody, maliny, lesní směs)
1/2 kssáčku dortového želé

Postup:

1. Mouku promícháme s cukrem, přidáme nakrájené máslo, promneme, přidáme žloutek a citrónovou šťávu, vypracujeme těsto
2. Zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme asi 1 hodinu odležet v chladnu
3. Vymazané formičky košíčků naplníme kousky těsta a pečeme je v předehřáté troubě při 170 °C cca 10 minut, košíčky necháme vychladnout
4. Krém připravíme tak, že v mléce rozmícháme pudinkový prášek, který za stálého míchání vaříme asi 1 minutu, pak, za občasného míchání, necháme pudink vychladnout, přidáme cukr, vmícháme žloutek a našleháme, pak po částech přidáváme rozměklé máslo a vše vyšleháme do hladkého krému
5. Zdobící sáček naplníme krémem a naneseme ho do košíčků
6. Na povrch krému poklademe ovoce (jahody, maliny, lesní směs)
7. Dortové želé připravíme podle návodu na obalu, jakmile začne rosolovatět, rozdělíme ho lžící na košíčky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cukrářské trendy 2020 podle Josefa Maršálka

Naše země zažije tento rok doslova a do písmene šok, co se cukrářské tvorby týče. Celý národ sleduje od 4. ledna soutěž Peče celá země. Prostřednictvím TV obrazovek, v hlavním vysílacím čase na ČT1 ji bude patřit deset víkendových sobot. Jedná se o osvědčený formát ze spojeného království, v originále The Great British Bakeoff. Dnes hraný ve 33 zemích celého světa. Všude tam, kde se objevil, způsobil převrat na poli domácího pečení a cukraření. Televize je skvělé médium a nás ve sladké tvorbě čeká to, co se za posledních 10 let stalo v gastronomii. Zákazník bude plošně edukován. Renesance.

číst dále ...

5 tipů jak dietně připravit kuřecí maso

Hledáte vhodné, chutné a přesto dietní způsoby na přípravu kuřecího masa? Vyzkoušejte osvědčených 5 tipů na jeho úpravu od Drůbežářského závodu Klatovy. „Fit vaření“ nemusí být jen o dušení masa, stačí se vyhnout zbytečnému tuku a oleji a máte vyhráno! Záleží především na dochucení a hře s kořením a bylinkami, to vše můžete sami ovlivnit!

číst dále ...

MatchaTea: Valentýnské recepty

Den svatého Valentýna je v Česku poměrně oblíbeným svátkem, a tak se okolo 14. února všechno kolem barví do růžových a červených odstínů. Už vás tyhle barvy nebaví? Zkuste na to letos jít jinak a vsaďte na zelenou s MatchaTea!

číst dále ...

Návrhář Pavel Berky uspěl i v kuchyni, bojuje v soutěži MasterChef Česko

Světoznámému módnímu návrháři Pavlu Berkymu už nestačí jen ateliér. Pustil se do vaření v soutěži MasterChef, která právě odstartovala na Nově a sklidil obrovský úspěch. Jako první ze soutěžících postoupil rovnou mezi 16 nejlepších.

číst dále ...

Nemůžete se dočkat letní grilovačky? Buďte trendy a rozpalte to už teď

Lidé se u ohně scházeli odjakživa. Již v pravěku ženy hlídaly plápolající oheň, aby nevyhasl, dokud se muži nevrátili z lovu s pořádným úlovkem. Svou symboliku měl i v tzv. temném středověku, když se pálil oheň v den, kdy se na kopcích scházely čarodějnice s ďáblem, aby společně domluvili, jak škodit lidem. Dnes se u ohně setkáváme za účelem stmelování – ať už s kytarou, nebo špekáčkem, častěji pak u grilu s vyhlídkou na příjemnou zábavu a skvělé jídlo.

číst dále ...

Mirror glaze cake

Video návod, jak vyrobit lesklý zrcadlový polevový dort. Můžete si vyrobit moderní dort, anglicky Mirror glaze cake, podle návodu tohoto videa z YOU TUBE z kanálu Tasty. Součástí videa je i text na recept v anglickém jazyce.

číst dále ...

15 nečekaných nápadů v kuchyni

V tomto videu vám ukážeme 15 užitečných nápadů pro vaši kuchyni. Sdílejte s přáteli tyto zajímavé vychytávky!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy