Vánoční cukroví pro diabetiky, pečené.
Ingredience:
250 g | polohrubé mouky |
150 g | másla |
100 g | sorbitu |
2 ks | vajec |
3/4 bal. | kypřicího prášku do pečiva |
4–5 lžic | mléka |
dia marmeláda na promazání | |
hladká mouka na vyválení | |
tuk na vymazání plechu |
Postup:
1. Na vál prosejeme mouku, vmícháme prášek do pečiva, přidáme změklé máslo, vejce a sorbit
2. Dle potřeby přidáme mléko a vše zpracujeme ve středně husté těsto, které necháme několik hodin odpočinout
3. Potom těsto vyválíme na plát silný asi 2-3 mm a vykrajujeme středně velká kolečka
4. Do jedné poloviny koleček vykrojíme tvořítkem ještě malé kulaté středy (očka)
5. Pečeme ve středně vyhřáté troubě (180 °C) na tukem vymazaném plechu dozlatova
6. Vychladlá kolečka slepujeme dia marmeládou tak, že v horním dílku je vykrojené „očko“.