REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Linecká kolečka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Linecké cukroví z cukru, mouky, másla a dalších ingrediencí, upečené, slepované marmeládou.


Ingredience:
500 ghladké mouky
250 gmásla
200 gmoučkového cukru
1 lžícemléka
1/2 ksprášku do pečiva
1 ksvanilkového cukru
1 ksžloutku
meruňková marmeláda

Postup:

1. Na vál prosijeme hladkou mouku, přidáme moučkový cukr, vanilkový cukr, prášek do pečiva a vše promícháme
2. Pak přidáme na kousky nakrájené změklé máslo, žloutek, mléko a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme 1 hodinu v chladu odležet
3. Z vychladlého těsta vyválíme plát silný 3 – 4 mm, vykrájíme z něho různé tvary (kolečka, kytičky) a do poloviny vypíchneme ve středu malé kolečko
4. Přeneseme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C dozlatova (10 minut)
5. Vychladlé cukroví bez středu potřeme meruňkovou marmeládou a přiklopíme s tvarem s vykrojeným středem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy