REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lilkovo-ořechová pomazánka s tymiánem a česnekem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dužina z pečeného lilku smíchaná s praženými ořechy, tymiánem, citronovou šťávou, stroužky česneku, pepřem, olejem a solí.


Ingredience:
1 ksvětšího lilku
3 ksstroužku česneku
50 gstrouhaných vlašských ořechů
3-4 lžičkycitronové šťávy
1/2 lžičkysušeného tymiánu
olivový olej
pepř
sůl
A dále:
2-3 lžíceřeckého jogurtu

Postup:

1. Lilek rozpůlíme, osolíme a necháme 30 minut vypotit
2. Pak je osušíme a potřeme olejem
3. Pečeme v troubě asi 40 minut, dokud nezměkne
4. Vydlabeme dužinu do misky
5. Ořechy nasucho opražíme, až se rozvoní, a necháme vychladit
6. Přidáme je k lilkům, ochutíme citronem, troškou oleje, strouhaným česnekem, tymiánem, pepřem a solí
7. Rozmícháme pečlivě vidličkou, nebo pomocí mixeru, nakonec zjlemníme řeckým jogurtem
8. Podáváme jako pomazánku (pak v mističkách zakápneme trochou oleje), nebo jako dip k masům.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy