REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lilek s rajčaty

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Lilek neboli baklažán orestovaný, servírovaný v omáčce z rajčat a dalších ingrediencí.


Ingredience:
Rozpočet pro 5 osob:
5 kslilků
2 kscibule
2 ksstroužků česneku
1 ksbobkového listu
80 ghladké mouky
400 grajčat
100 gmrkve
50 gmásla
10 gcukru
0,5 lpolévkového vývaru
pepř
tymián
zelená petržel
sůl

Postup:

1. Lilky umyjeme a pak nakrájíme na kolečka 1 cm silná
2. Nasolíme jednotlivé kousky lilku a necháme půl hodiny odstát, pak je umyjeme a důkladně vysušíme
3. Lilky opět mírně posolíme a opepříma, obalíme, jednotlivá kolečka, v hladké mouce a na rozpáleném másle orestujeme do zlatova
4. V jiném hrnci rozpálíme máslo, do něho vložíme očištěnou mrkev, cibuli nakrájenou na nudličky, tymián a bobkový list
5. Chvíli vše restujeme a pak zaprášíme moukou, vzniklou jíšku upražíme do žluta
6. Rajčata rozkrájíme, přidáme do jíšky, zalijeme vývarem, okořeníme pepřem, osolíme a dle chuti dosladíme cukrem
7. Můžeme utřít stroužek česneku a přihodit do směsi
8. Omáčku vaříme za občasného míchání, na mírném ohni 1/
2 hodiny
9. Důkladně směs prolisujeme, chvíli znovu povaříme 10. Vložíme do ní orestovaná kolečka lilku a přidáme po kouscích máslo (30 g)
11. Hotový pokrm podáváme horký, dozdobený sekanou petrželkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy