REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Likérové špičky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Oblíbené čokoládové špičky naplněné vaječným likérem, vyrobené v domácích podmínkách.


Ingredience:
260 gčokolády
260 gtuku Omegy
180 gvody
160 gpískového cukru
20 gkakaa
3 lžícesolamylu (škrobové moučky)
Na náplň:
vaječný koňak nebo Salko (sladké mléko) s rumem
ostatní:
piškoty na podstavce
čokoládová poleva

Postup:

1. Vodu, solamyl, pískový cukr a kakao spolu smícháme a vaříme asi 5 minut na hustou kaši
2. Přidáme čokoládu na vaření a po rozpuštění přimícháme Omegu (dávám jí tam v tuhém stavu, nakrájenou na kousky), necháme vychladit a pak hmotu vyšleháme
3. Speciální trubičkou na špičky vystříkáme jakoby stočeného hada, aby vznikl uprostřed otvor, necháme ztuhnout v lednici, také nastříkáme krém na piškoty a dáme do mrazáku
4. Po ztuhnutí naplníme buď vaječným koňakem nebo rozmíchaným salkem s rumem
5. Řezanou špičkou uzavřeme špičky a dáme zase do mrazáku dobře ztuhnout
6. Nakonec špičky máčíme v čokoládové polevě.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy