Oblíbené čokoládové špičky naplněné vaječným likérem, vyrobené v domácích podmínkách.
Ingredience:
260 g | čokolády |
260 g | tuku Omegy |
180 g | vody |
160 g | pískového cukru |
20 g | kakaa |
3 lžíce | solamylu (škrobové moučky) |
Na náplň: | |
vaječný koňak nebo Salko (sladké mléko) s rumem | |
ostatní: | |
piškoty na podstavce | |
čokoládová poleva |
Postup:
1. Vodu, solamyl, pískový cukr a kakao spolu smícháme a vaříme asi 5 minut na hustou kaši
2. Přidáme čokoládu na vaření a po rozpuštění přimícháme Omegu (dávám jí tam v tuhém stavu, nakrájenou na kousky), necháme vychladit a pak hmotu vyšleháme
3. Speciální trubičkou na špičky vystříkáme jakoby stočeného hada, aby vznikl uprostřed otvor, necháme ztuhnout v lednici, také nastříkáme krém na piškoty a dáme do mrazáku
4. Po ztuhnutí naplníme buď vaječným koňakem nebo rozmíchaným salkem s rumem
5. Řezanou špičkou uzavřeme špičky a dáme zase do mrazáku dobře ztuhnout
6. Nakonec špičky máčíme v čokoládové polevě.