REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Likérové špičky II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Doma vyrobené čokoládové špičky naplněné likérem a to pomocí speciálního dvojitého nástavcena likérové špičky, který lze koupit v potřebách pro cukráře. Z níže uvedené dávky připravíme asi 22 menších špiček.


Ingredience:
100 gztuženého tuku 100 %
70 gcukru krystal nebo krupice
50 gčokolády na vaření
20 ghladké sojové mouky, odtučněné
10 gkakaa
1 dlvody
22 kskulatých piškotů
Na dohotovení:
trochu sušeného mléka na zahuštění koňaku
trochu ztuženého tuku
vaječný koňak
čokoláda

Postup:

1. Mouku, cukr, kakao a vodu smícháme a dáme asi na 5 minutky povařit, během vaření na středně teplém zdroji tepla směs stále mícháme, aby se nepřipálila
2. Hrnec sundáme ze zdroje tepla a do hmoty zamícháme čokoládu, necháme ji úplně vychladnout. 3. Do studené směsi zašleháme změklý ztužený tuk, pohlídáme si, aby byla vyšlehaná hmota opravdu bez kousků tuku!
4. Než začneme dělat špičky, dáme hmotu na chvíli do lednice, aby mírně ztuhnou, musí však jít vytlačit cukrářským pytlíkem
5. Piškoty namažeme čokoládu, ta nám po ztuhnutí zabrání změknutí piškotu
6. Hmotu vytlačíme speciálním nástavcem na piškoty do tvaru špiček, které musí zůstat duté, ty pak dáme do lednice ztuhnout
7. Špičky pro další zpracování musí být hodně studené, nejlépe je dát na chvíli do mrazáku, nesmíte zapomenout si i nechat trochu hmoty na uzavření špiček
8. Vaječný koňak trochu zahustíme sušeným mlékem, naplníme špičky a uzavřeme je ozdobným nástavcem
9. Dáme do lednice opět důkladně ztuhnout
10. Nejlépe ve vodní lázni rozpustíme čokoládu spolu s tukem a hodně ledové, až mírně zmrzlé špičky v ní namáčíme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Češi se pomalu vrací k rybám. Nejoblíbenější je kapr a losos

Ryby si opět nachází své místo v českých jídelníčcích. Vyplývá to ze zprávy Českého statistického úřadu, podle které Češi ročně snědí přes půldruhého kila rybího masa. Nejčastěji se ryby na našich talířích objevují o Vánocích. Zde se ale střetává tradice s moderní kuchyní, a zatímco část strávníků nedá dopustit na kapra, stále častěji ho na štědrovečerní tabuli nahrazuje losos.

číst dále ...

Silvestrovské rychlovky

Letošní oslava Silvestra připadá na všední den. Po práci vám tedy mnoho času na pohoštění pro přátele nezbyde. Příprava tedy musí být rychlá a ideálně ještě originální a dobrá. To vše splňují naše tři silvestrovské recepty. Tak hurá do toho a půl je hotovo.

číst dále ...

Připravte si se svými dětmi a projektem Naskoč na mléčnou vlnu zajímavé vánoční cukroví

Vánoce jsou za dveřmi a ve většině domácností už pomalu ale jistě voní vánoční cukroví. Období, které děti zbožňují. Projekt „Naskoč na mléčnou vlnu“ vám přináší tipy na cukroví, které můžete spolu se svými dětmi připravit.

číst dále ...

Rychlé občerstvení pro nečekanou návštěvu? Vsaďte na oblíbené dipy

Občas se to stane každému z nás. Návštěva už přešlapuje za dveřmi a mezitím, co nám v hlavě vzniká plán na degustační menu, obrátíme lednici vzhůru nohama. Kde nic, tu nic. Hosté už zaujímají pozice na sedačce a stůl pořád zeje prázdnotou. Nepanikařte, situaci vždy zachrání jakýkoliv chutný dip. A my pro vás máme rovnou tři rychlé recepty ze surovin, které doma najdete vždycky.

číst dále ...

Vánoční trio – hrách, čočka a kroupy

Hrachová polévka, čočka a houbový kuba. Oblíbená vánoční trojka, kterou schválí i výživový poradce. Jak na tyhle stálice, aby si pošmákli i ti nejzarytější odpůrci všeho zdravého?

číst dále ...

Prosinec provoněný tradičním pečením

Podzim rychle utekl a je tu zima. Jste připraveni na prosinec, pravděpodobně nejoblíbenější měsíc všech dětí? Nechte se inspirovat a připravte svým nejbližším pohádkové dezerty inspirované adventními svátky.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy