REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Likérové špičky II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Doma vyrobené čokoládové špičky naplněné likérem a to pomocí speciálního dvojitého nástavcena likérové špičky, který lze koupit v potřebách pro cukráře. Z níže uvedené dávky připravíme asi 22 menších špiček.


Ingredience:
100 gztuženého tuku 100 %
70 gcukru krystal nebo krupice
50 gčokolády na vaření
20 ghladké sojové mouky, odtučněné
10 gkakaa
1 dlvody
22 kskulatých piškotů
Na dohotovení:
trochu sušeného mléka na zahuštění koňaku
trochu ztuženého tuku
vaječný koňak
čokoláda

Postup:

1. Mouku, cukr, kakao a vodu smícháme a dáme asi na 5 minutky povařit, během vaření na středně teplém zdroji tepla směs stále mícháme, aby se nepřipálila
2. Hrnec sundáme ze zdroje tepla a do hmoty zamícháme čokoládu, necháme ji úplně vychladnout. 3. Do studené směsi zašleháme změklý ztužený tuk, pohlídáme si, aby byla vyšlehaná hmota opravdu bez kousků tuku!
4. Než začneme dělat špičky, dáme hmotu na chvíli do lednice, aby mírně ztuhnou, musí však jít vytlačit cukrářským pytlíkem
5. Piškoty namažeme čokoládu, ta nám po ztuhnutí zabrání změknutí piškotu
6. Hmotu vytlačíme speciálním nástavcem na piškoty do tvaru špiček, které musí zůstat duté, ty pak dáme do lednice ztuhnout
7. Špičky pro další zpracování musí být hodně studené, nejlépe je dát na chvíli do mrazáku, nesmíte zapomenout si i nechat trochu hmoty na uzavření špiček
8. Vaječný koňak trochu zahustíme sušeným mlékem, naplníme špičky a uzavřeme je ozdobným nástavcem
9. Dáme do lednice opět důkladně ztuhnout
10. Nejlépe ve vodní lázni rozpustíme čokoládu spolu s tukem a hodně ledové, až mírně zmrzlé špičky v ní namáčíme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy