REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Likérové špičky II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Doma vyrobené čokoládové špičky naplněné likérem a to pomocí speciálního dvojitého nástavcena likérové špičky, který lze koupit v potřebách pro cukráře. Z níže uvedené dávky připravíme asi 22 menších špiček.


Ingredience:
100 gztuženého tuku 100 %
70 gcukru krystal nebo krupice
50 gčokolády na vaření
20 ghladké sojové mouky, odtučněné
10 gkakaa
1 dlvody
22 kskulatých piškotů
Na dohotovení:
trochu sušeného mléka na zahuštění koňaku
trochu ztuženého tuku
vaječný koňak
čokoláda

Postup:

1. Mouku, cukr, kakao a vodu smícháme a dáme asi na 5 minutky povařit, během vaření na středně teplém zdroji tepla směs stále mícháme, aby se nepřipálila
2. Hrnec sundáme ze zdroje tepla a do hmoty zamícháme čokoládu, necháme ji úplně vychladnout. 3. Do studené směsi zašleháme změklý ztužený tuk, pohlídáme si, aby byla vyšlehaná hmota opravdu bez kousků tuku!
4. Než začneme dělat špičky, dáme hmotu na chvíli do lednice, aby mírně ztuhnou, musí však jít vytlačit cukrářským pytlíkem
5. Piškoty namažeme čokoládu, ta nám po ztuhnutí zabrání změknutí piškotu
6. Hmotu vytlačíme speciálním nástavcem na piškoty do tvaru špiček, které musí zůstat duté, ty pak dáme do lednice ztuhnout
7. Špičky pro další zpracování musí být hodně studené, nejlépe je dát na chvíli do mrazáku, nesmíte zapomenout si i nechat trochu hmoty na uzavření špiček
8. Vaječný koňak trochu zahustíme sušeným mlékem, naplníme špičky a uzavřeme je ozdobným nástavcem
9. Dáme do lednice opět důkladně ztuhnout
10. Nejlépe ve vodní lázni rozpustíme čokoládu spolu s tukem a hodně ledové, až mírně zmrzlé špičky v ní namáčíme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Není rýže, jako rýže. Jak to s jejími druhy vlastně je?

Jasmínová, basmati, parboiled, natural, tříbarevná, arborio – a takto bychom mohli pokračovat takřka do nekonečna. K dostání je opravdu široký výběr různých druhů rýže a spolu s tím vyvstává jedna důležitá otázka. V čem se jednotlivé druhy vlastně liší?

číst dále ...

3 snadné a zdravé recepty pro každého!

Chybí vám dovolená u moře, tamější jídlo? Připomeňte si cestování alespoň tematickou večeří s cizokrajným jídlem. A potěšte celou rodinu společně s osvědčenými produkty od Drůbežářského závodu Klatovy.

číst dále ...

Jarní polévky do každého jídelníčku

Špenátová, kedlubnová nebo cibulová polévka – nahlédněte pod pokličku oblíbených jarních polévek a inspirujte se třeba při vaření nedělního obědu. Osvěží, a navíc přinesou do kuchyně jaro. Ať už sáhnete po krémové konzistenci nebo té klasické, uděláte radost nejen sobě, ale i vašemu tělu. Dejte si však pozor, ze kterých produktů polévky připravujete.

číst dále ...

Proč vás honí mlsná a jak si s ní poradit

Sladká chuť je ta první, kterou jako miminka poznáme. Máme ji spojenou s příjemnými pocity, a právě proto je cesta k omezení cukru tak těžká. A také proto, že tu jsou situace, které máme se sladkostmi odjakživa spojené. Chystáte se na návštěvu? Skočíte do cukrárny pro dortíky. Neuspokojil vás dostatečně oběd? Dopucnete se dezertem. Ocitli jste se ve stresové situaci? Zaženete ji čokoládou. Začnete-li přemýšlet nad tím, kde všude a za jakých okolností nás cukr provází, zjistíte že je možná na čase zpozornět.

číst dále ...

7 potravin, kvůli kterým nemůžete usnout

V současnosti se nemalá část populace potýká s nedostatkem spánku. Na vině mohou být starosti s prací, se školou, ale také s pandemií koronaviru, kdy se bojíme o své zdraví. Mnoho z nás moc dobře zná pocit, kdy si jdeme lehnout, dlouhé hodiny se převalujeme ze strany na stranu a nemůžeme usnout. Stoupá pocit zoufalství, začínáme se potit, únava se zvyšuje, ale tolik potřebný spánek nepřichází. Na vině mohou být potraviny, které zkonzumujeme během večera. O kterých je řeč?

číst dále ...

Nová anketa! Váš nejoblíbenější český zákusek?

Díky dotazu jednoho našeho čtenáře jsme zjistili, že nás v redakci také velmi zajímá, jaký český zákusek patří mezi ten nejoblíbenější. A proto pusťte se do hlasování, ať víme, jakou laskominu si nejčastěji my Češi vlastně dopřejeme.

číst dále ...

Objevte vaření s Rio Mare a vyzkoušejte zbrusu nové recepty – pochutnáte si a navíc můžete soutěžit o parádní výhry!

Pravá chuť slunné Itálie u vás doma. Jarní soutěž s Rio Mare je v plném proudu a zkusit štěstí může opravdu každý! Je to snadné, stačí zakoupit libovolný produkt Rio Mare kdekoli po celé České republice včetně e-shopů, zaregistrovat účtenku na www.riomaresoutez.cz a pak jen na konci měsíce doufat, že budete ti šťastní vylosování.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy