REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Likérové špičky II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Doma vyrobené čokoládové špičky naplněné likérem a to pomocí speciálního dvojitého nástavcena likérové špičky, který lze koupit v potřebách pro cukráře. Z níže uvedené dávky připravíme asi 22 menších špiček.


Ingredience:
100 gztuženého tuku 100 %
70 gcukru krystal nebo krupice
50 gčokolády na vaření
20 ghladké sojové mouky, odtučněné
10 gkakaa
1 dlvody
22 kskulatých piškotů
Na dohotovení:
trochu sušeného mléka na zahuštění koňaku
trochu ztuženého tuku
vaječný koňak
čokoláda

Postup:

1. Mouku, cukr, kakao a vodu smícháme a dáme asi na 5 minutky povařit, během vaření na středně teplém zdroji tepla směs stále mícháme, aby se nepřipálila
2. Hrnec sundáme ze zdroje tepla a do hmoty zamícháme čokoládu, necháme ji úplně vychladnout. 3. Do studené směsi zašleháme změklý ztužený tuk, pohlídáme si, aby byla vyšlehaná hmota opravdu bez kousků tuku!
4. Než začneme dělat špičky, dáme hmotu na chvíli do lednice, aby mírně ztuhnou, musí však jít vytlačit cukrářským pytlíkem
5. Piškoty namažeme čokoládu, ta nám po ztuhnutí zabrání změknutí piškotu
6. Hmotu vytlačíme speciálním nástavcem na piškoty do tvaru špiček, které musí zůstat duté, ty pak dáme do lednice ztuhnout
7. Špičky pro další zpracování musí být hodně studené, nejlépe je dát na chvíli do mrazáku, nesmíte zapomenout si i nechat trochu hmoty na uzavření špiček
8. Vaječný koňak trochu zahustíme sušeným mlékem, naplníme špičky a uzavřeme je ozdobným nástavcem
9. Dáme do lednice opět důkladně ztuhnout
10. Nejlépe ve vodní lázni rozpustíme čokoládu spolu s tukem a hodně ledové, až mírně zmrzlé špičky v ní namáčíme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

BistRAWveg má ambici být zdravým „mekáčem“

Budoucnost bez civilizačních nemocí a budoucnost plná energie. Živá syrová RAW strava, kterou nebudete jíst, protože je zdravá, ale protože bude chutnat. Tak představuje koncept bister bistRAWveg Stanislav Petříček, zakladatel a popularizátor zdravého životního stylu pro manažery, spolumajitel společnosti Tp Consulting.

číst dále ...

Nejlepší hovězí steak? Ten vyzrálý

Abyste si na steaku opravdu pochutnali, nemusíte chodit do luxusní restaurace. Výtečný kus hovězího připravíte i v pohodlí domova. Klíčem není tajný recept, ale především výběr správného masa a jeho vlastnosti. Prozradíme vám, na co si dát pozor. Až budete příště zvát přátele na podvečerní grilovačku, nemáte se čeho obávat.

číst dále ...

Večeře pod širým nebem s přáteli: V jednoduchosti je pohoda!

Setkávání v kruhu kamarádů a známých je skvělou příležitostí se uvolnit. Možná se s kamarády čas od času scházíte u karet, deskových her, filmů nebo prostě u něčeho dobrého k pití. Zkuste udělat změnu a pozvěte je na společnou domácí večeři pod širým nebem – a udělejte ji nekompromisně jednoduchou!

číst dále ...

Grilování hovězího z bio farmy? Nejen původ, ale i chuť vás přesvědčí

S letními měsíci je nerozlučně spjato grilování. K tomu, aby byl váš kulinářský výtvor opravdu stoprocentní, je ale třeba se soustředit zejména na výběr kvalitního kousku hovězího masa. Sázkou na jistotu jsou produkty ekologického zemědělství s garantovaným původem. Poradíme vám nejen s výběrem nejlepšího hovězího, ale podělíme se také o recept na lahodnou přílohu.

číst dále ...

Lahodné letní recepty bez výčitek

Hledáte inspiraci, co si rychle během letních veder připravit k snídani, svačině či hlavnímu jídlu, abyste zároveň nemuseli přemýšlet o tom, jestli to neohrozí vaši linii? Máme pro vás několik tipů na chutné recepty od výživové poradkyně programu Cambridge Weight Plan Hany Borkovcové. A jako přidanou hodnotu nabízíme rychlost přípravy a záruku pochutnání a přitom nehladovění!

číst dále ...

Bez bílkovin do plavek nezhubnete. Kde všude je najdete?

Mysleli jste si, že příjem proteinů je klíčový pouze pro sportovce? Tak to je velký omyl. Bílkoviny neboli proteiny jsou nepostradatelnou součástí jídelníčku nás všech, a protože si je tělo neukládá do zásoby, je třeba ho pravidelně zásobit vhodnou stravou. Proteiny jsou důležité především k růstu a obnově buněk, k tvorbě svalů, k produkci hormonů a protilátek. Rovněž jsou naprosto stěžejní při redukci váhy. Jejich nedostatek se projevuje zvýšeným pocitem hladu či chutěmi na sladké. Kolik proteinu správně denně přijmout, aby se výsledek odrazil na postavě?

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy