REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Likérové dortíčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dortíčky z listového těsta plněné krémem, povrch potřený marmeládou a polevou, ozdobený cukrářskými fialkami.


Ingredience:
Rozpis na 12 kousků:
500 glistového těsta
100 gmeruňkové marmelády
hladká mouka na vál
cukrové fialky na ozdobu
Na náplň:
100 gmásla
80 gcukru krupice
300 mlmléka
40 mlvaječného likéru
1 kssáčku pudinkového prášku
Na polevu:
100 gmoučkového cukru
5 lžichorké vody
1 lžícecitronové šťávy

Postup:

1. Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát silný 3 mm, vykrájíme z něho kolečka o průměru 10 cm, rozložíme je na plech vyložený pečicím papírem, povrch těsta propícháme vidličkou a pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 20 minut, necháme vychladnout a potom každý kousek podélně rozkrojíme
2. Na náplň z mléka, krupicového cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink, který necháme za stálého míchání vychladnout, pak ho dobře rozšleháme, ochutíme vaječným likérem, přidáme na kousky nakrájené změklé máslo a vše vyšleháme dohladka
3. Krémem naplníme cukrářský sáček s hladkou trubičkou, nastříkáme na spodní díl korpusu, přitiskneme horním dílem, ten potřeme meruňkovou marmeládou a dortíčky dáme do ledničky ztuhnout
4. Mezitím prosátý moučkový cukr, citronovou šťávu a horkou vodu utřeme na hladkou polevu
5. Ztuhlé dortíčky potřeme připravenou polevou, ozdobíme cukrovými fialkami a necháme zaschnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Tradiční pokrmy pro další vánoční dny – na Boží hod, Svátek svatého Štěpána, Silvestr a Nový rok

I další sváteční dny o vánočních svátcích, tedy na Boží hod, Svátek svatého Štěpána, Silvestr a Nový rok se podává v českých domácnostech mnoho skvělých pokrmů. V mnoha rodinách nesmí chybět svíčková na smetaně nebo nějaká vepřová pečeně, na Svátek svatého Štěpána pak krůta plněná nádivkou či jiná drůbeží dobrota. Na silvestra pak asi všichni milujeme chlebíčky, či různé jednohubky. Opět jsme pro vás vybrali výběr těch nejzajímavějších receptů z naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na skvělá jídla, která se tradičně podávají další dny po Štědrém dnu, tedy na Boží hod, Svátek svatého Štěpána, Silvestr a Nový rok.

číst dále ...

Vánoční menu – tradiční česká štědrovečerní večeře

Tradiční vánoční pokrmy na Štědrovečerní menu. Výběr 25 nejlepších tradičních českých receptů na jídla servírovaná na Štědrý den. Vybrali jsme ty nejlepší recepty z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na klasické štědrovečerní předkrmy, polévky, hlavní jídla i dezerty a moučníky.

číst dále ...

Studený podzim, teplé jídlo

V podzimní dny si naše tělo žádá více teplého jídla. Nejenom že se jím zahřejeme, ale dodá nám i potřebnou energii. V ideálním případě použijte i sezónní potraviny jako je řepa či brambory – ty mají výborný sytící index. Pomyslnou třešničkou je pak mák, kterým jídlo náležitě vyladíte.

číst dále ...

Globus: trvanlivé potraviny a drogerie pro Sbírku potravin levněji

Všech patnáct hypermarketů Globus se zapojí do letošní podzimní Sbírky potravin, která proběhne v sobotu 23. listopadu. Globus je nejdéle fungujícím partnerem sbírek a letošní akci podpoří speciální akční nabídkou, platnou jen v den sbírky a pro vybrané trvanlivé potraviny nebo drogerii. Veřejné sbírce předchází i zaměstnanecká sbírka Globusu.

číst dále ...

Podzimní menu od Hollandie

Mlhavo, ranní mrazíky, odpolední sluníčko, občas déšť, vůně padajícího listí. To je podzim. Se změnou počasí na sobě nejspíše pociťujete, že máte i jiné chutě. Proto pro vás česká mlékárna Hollandia ve spolupráci s juniorskou sekcí Asociace kuchařů a cukrářů ČR připravila voňavé sezónní recepty.

číst dále ...

Vykouzlete sněhové aranžmá s pomocí kokosových kuliček

Každoroční obavy z Vánoc strávených na blátě můžete letos hodit za hlavu. Správnou zimní atmosféru totiž letos vykouzlíte díky lahodným kokosovým kuličkám. Stačí je dekorovat nebesky modrým nebo perleťovým posypem a doplnit sněhově bílým slavnostním aranžmá.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy