REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Likérové dortíčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dortíčky z listového těsta plněné krémem, povrch potřený marmeládou a polevou, ozdobený cukrářskými fialkami.


Ingredience:
Rozpis na 12 kousků:
500 glistového těsta
100 gmeruňkové marmelády
hladká mouka na vál
cukrové fialky na ozdobu
Na náplň:
100 gmásla
80 gcukru krupice
300 mlmléka
40 mlvaječného likéru
1 kssáčku pudinkového prášku
Na polevu:
100 gmoučkového cukru
5 lžichorké vody
1 lžícecitronové šťávy

Postup:

1. Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát silný 3 mm, vykrájíme z něho kolečka o průměru 10 cm, rozložíme je na plech vyložený pečicím papírem, povrch těsta propícháme vidličkou a pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 20 minut, necháme vychladnout a potom každý kousek podélně rozkrojíme
2. Na náplň z mléka, krupicového cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink, který necháme za stálého míchání vychladnout, pak ho dobře rozšleháme, ochutíme vaječným likérem, přidáme na kousky nakrájené změklé máslo a vše vyšleháme dohladka
3. Krémem naplníme cukrářský sáček s hladkou trubičkou, nastříkáme na spodní díl korpusu, přitiskneme horním dílem, ten potřeme meruňkovou marmeládou a dortíčky dáme do ledničky ztuhnout
4. Mezitím prosátý moučkový cukr, citronovou šťávu a horkou vodu utřeme na hladkou polevu
5. Ztuhlé dortíčky potřeme připravenou polevou, ozdobíme cukrovými fialkami a necháme zaschnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy