Plátky vepřového masa se šunkou a sýrem zabalené do alobalu a upečené v troubě. Pokrm vhodný při jaterních chorobách.
Ingredience:
600 g | libového vepřového masa |
20 g | másla |
4 ks | plátků šunky |
4 ks | plátků tvrdého sýru |
petrželka | |
sůl |
Postup:
1. Vepřové maso nakrájíme na plátky, naklepeme a posolíme
2. Na každý plátek masa položíme plátek sýra a zakryjeme plátkem šunky
3. Jednotlivé porce zabalíme pevně do alobalu a v troubě na plechu nebo na mřížce pečeme asi 3/
4 hodiny při teplotě kolem 180 °C
4. Pak maso z alobalu vyjmeme, pokapeme rozpuštěným máslem (rostlinným tukem) a posypeme sekanou petrželkou
5. Podáváme s vařenými brambory nebo s bramborovou kaší.