V lednici skladované falešné “Maggi” vydrží dlouho. Používáme na dochucení polévek, můžeme samozřejmě používat i drť, ale všeho opatrně, je to dost koncentrované a slané.
Ingredience:
1 l | nasekaných libečkových stonků a listů (větší podíl listů) |
1 hrst | kopřivových listů (mladých lístků ze špiček kopřiv) |
1 hrst | celerových listů |
2 lžíce | soli |
na zakápnutí slunečnicový olej | |
malé skleničky s kvalitním uzávěrem |
Postup:
1. Libeček, kopřivy i celer dobře omyjeme a na jemno posekáme nožem, můžete hodit i do mixéru a nasekat v něm, jen ne úplně na kaši
2. Posypeme solí a důkladně pomačkáme vařečkou nebo třeba paličkou z hmoždíře
3. Napěchujeme do sklenek, opravdu hodně mačkáme, čím víc, tím bude více šťávy
4. Můžeme pak zalít pro zlepšení trvanlivosti trochou oleje, uchováváme v lednici.
Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….