REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Levný segedinský guláš

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Levnější varianta na klasický guláš, kterou nám zaslala naše čtenářka paní Maruš.


Ingredience:
500 glibového bůčku
500 gkysaného zelí
3 ksvelké cibule
500 mlmléka
2 lžícehladké mouky
mletá sladká paprika
olej pod cibuli
mletý kmín
sůl

Postup:

1. Na oleji zesklovatíme cibuli
2. Pak do ní dáme mletou papriku, hned přidáme maso nakrájené na kostičky a orestujeme je až pustí šťávu
3. Přidáme sůl, mletý kmín a podlijeme vodou
4. To vše děláme v tlakovém hrnci, který můžeme uzavřít, maso necháme změknout 5. Mezi tím dáme do hrnce vařit polovinu kysaného zelí (zvlášť)
6. Po uvaření masa z povrchu posbíráme a odstraníme přebytečný tuk a guláš zahustím moukou rozkvedlanou v mléce
7. Chvíli povařím a přidáme uvařené zelí a druhou část, to je syrové zelí a vše poctivě promícháme.

Doporučení:

Podáváme s knedlíkem, ale je to chutné i s chlebem nebo pečivem.

Poznámka:

P.S. od paní Maruš – Zjistila jsem, že když dám do guláše polovinu zelí nevařeného ale syrového, že je chutnější a lepší. Také je lepší, když odebereme tuk. Pokrm pak není tolik mastný.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy