REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Letní salát s jogurtovou zálivkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát připravený z hlávkového salátu, rajčat a salátové okurky, ochucený zálivkou z bílého jogurtu, majonézy, česneku, pepře a soli, servírovaný vychlazený a posypaný nastrouhaným balkánským sýrem.


Ingredience:
4 ksrajčat
2 ksstroužky česneku
1 kshlávkového salátu
400 gsalátové okurky
150 gbalkánského sýra
150 gbílého jogurtu
100 gmajonézy
pepř
sůl

Postup:

1. Hlávkový salát si rozebereme na listy, listy opláchneme pod tekoucí vodou, necháme okapat a nakrájíme na proužky
2. Pak si nakrájíme omytá rajčata na měsíčky, omytou okurku na plátky a oloupaný česnek prolisujeme
3. Poté si bílý jogurt promícháme s majonézou, prolisovaným česnekem, pepřem a solí
4. Připravenou nakrájenou zeleninu si vložíme do mísy, zalijeme jogurtovou zálivkou a lehce promícháme
5. Hotový salát necháme odležet v chladu a poté jednotlivé porce servírujeme posypané nastrouhaným balkánským sýrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy