REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Letní řezy s mákem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečené řezy z brambor, máku a dalších ingrediencí, potřené krémem, přelité ochuceným želé.


Ingredience:
300 gvařených prolisovaných brambor
200 gmakové směsi na makovec v prášku
60 gmletého máku
60 gcukru
2 ksvajec
0,8 dloleje
tuk a hrubá mouka na plech
Na krém:
300 gmeruněk
250 gvařených prolisovaných brambor
100 gcukru
30 gželatiny v prášku + voda
2,5 dlšlehačky
Na želé:
300 gmeruněk
90 gcukru
20 gželatiny v prášku
1 dlbílého vína

Postup:

1. Omyté, vypeckované meruňky na krém rozmixujeme s cukrem a uložíme v chladu
2. Z oloupaných prolisovaných brambor, oleje, vajec, cukru, mletého máku a směsi na makovec umícháme vláčné těsto, které nalijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech a při 170 °C pečeme asi 30 minut
3. Po vychladnutí utvoříme kolem plátu ze silnějšího pruhu alobalu zhruba 6 cm vysokou ohrádku
4. Želatinu na krém rozpustíme v 0,8 dl vody, vmícháme spolu s prolisovanými bramborami do lehce nahřátých rozmixovaných meruněk a když začne krém tuhnout, přimícháme šlehačku, pak krém nalijeme na plát a necháme ztuhnout
5. Meruňky na želé vypeckujeme, nakrájíme na menší kousky a rozvaříme s cukrem, po prochladnutí je rozmixujeme, vmícháme želatinu rozpuštěnou ve víně, nalijeme na ztuhlý krém a uložíme v chladu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Luštěniny jako salát nebo zdravá příloha

Luštěniny jsou zdravé a měli bychom je alespoň jedenkrát týdně zařazovat do našeho jídelníčku. Všichni to víme, ale jak to udělat, když máme hluboko v paměti zaryté známé hrachové kaše a čočkové polévky ze školních jídelen. Doba se mění a můžete měnit i váš jídelníček. Luštěniny totiž mohou být chutnou součástí moderní kuchyně.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Italské sýry ručně vyráběné z českého mléka

Marco a Tiziania jsou Italové, kteří studovali v Česku a zalíbilo se jim tady natolik, že se rozhodli tu usadit. Po studiu začali pracovat a před čtyřmi lety si v Praze-Nuslích otevřeli Mozzarellart, místo, kde každodenně vznikají sýry té nejlahodnější chuti. Přímo v obchodě navíc můžete sledovat, jak mistr sýrař vyrábí tu nejčerstvější mozzarellu.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy