REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Letní řezy s mákem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečené řezy z brambor, máku a dalších ingrediencí, potřené krémem, přelité ochuceným želé.


Ingredience:
300 gvařených prolisovaných brambor
200 gmakové směsi na makovec v prášku
60 gmletého máku
60 gcukru
2 ksvajec
0,8 dloleje
tuk a hrubá mouka na plech
Na krém:
300 gmeruněk
250 gvařených prolisovaných brambor
100 gcukru
30 gželatiny v prášku + voda
2,5 dlšlehačky
Na želé:
300 gmeruněk
90 gcukru
20 gželatiny v prášku
1 dlbílého vína

Postup:

1. Omyté, vypeckované meruňky na krém rozmixujeme s cukrem a uložíme v chladu
2. Z oloupaných prolisovaných brambor, oleje, vajec, cukru, mletého máku a směsi na makovec umícháme vláčné těsto, které nalijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech a při 170 °C pečeme asi 30 minut
3. Po vychladnutí utvoříme kolem plátu ze silnějšího pruhu alobalu zhruba 6 cm vysokou ohrádku
4. Želatinu na krém rozpustíme v 0,8 dl vody, vmícháme spolu s prolisovanými bramborami do lehce nahřátých rozmixovaných meruněk a když začne krém tuhnout, přimícháme šlehačku, pak krém nalijeme na plát a necháme ztuhnout
5. Meruňky na želé vypeckujeme, nakrájíme na menší kousky a rozvaříme s cukrem, po prochladnutí je rozmixujeme, vmícháme želatinu rozpuštěnou ve víně, nalijeme na ztuhlý krém a uložíme v chladu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy