REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Letní obědový salát s uzenou makrelou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jednoduchý obědový salát připravený z listů salátu, vajec uvařených na tvrdo, kousků makrely a domácího dresinku připraveného z olivového oleje, dijonské hořčice, vinného octa, cukru, pepře a soli.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
500 graných brambor
8 ksvajec
4 ksfilety uzené makrely
4 kssalátu little gern
2 lžíceolivového oleje
1 lžičkabílého vinného octa
1 lžičkadijonské hořčice
1/2 lžičkycukru
1 hrsthladkolisté petrželky
mírně oslená voda na uvaření brambor
olej na opečení brambor
pepř
sůl

Postup:
  1. Očištěné, oprané brambory uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, bude stačit 20 minut, pak je necháme důkladně okapat, půlky orestujeme, ve větším množství dobře rozpáleného oleje, dozlatova
  2. Vejce uvaříme tzv. na tvrdo, tedy vaříme je 8 až 9 minut, pak je zprudka schladíme ve studené vodě, oloupeme je
  3. Hlávky salátu rozebereme na jednotlivé listy, ty opláchneme pod studenou tekoucí vodou, necháme důkladně okapat
  4. Připravíme si dresink; smícháme spolu hořčici s ocetem, olivovým olejem a cukrem, dochutíme solí a pepřem
  5. Listy salátu rozdělíme do misek nebo talířů, na ně rozdělíme makrelu natrhanou na kousky, zbavenou kůže a kostí, přidáme opečené brambory a rozpůlená vejce uvařená na tvrdo
  6. Jednotlivé porce ještě přelijeme připraveným dresinkem a ozdobíme nasekanou petrželkou.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cukrářské trendy 2020 podle Josefa Maršálka

Naše země zažije tento rok doslova a do písmene šok, co se cukrářské tvorby týče. Celý národ sleduje od 4. ledna soutěž Peče celá země. Prostřednictvím TV obrazovek, v hlavním vysílacím čase na ČT1 ji bude patřit deset víkendových sobot. Jedná se o osvědčený formát ze spojeného království, v originále The Great British Bakeoff. Dnes hraný ve 33 zemích celého světa. Všude tam, kde se objevil, způsobil převrat na poli domácího pečení a cukraření. Televize je skvělé médium a nás ve sladké tvorbě čeká to, co se za posledních 10 let stalo v gastronomii. Zákazník bude plošně edukován. Renesance.

číst dále ...

7 důvodů proč pít MatchaTea

MatchaTea je hitem poslední doby. I když tradičně byl tento zelený nápoj součástí zenových buddhistických obřadů v Japonsku, dnes jej pijí lidé po celé Evropě. Ptáte se proč? Dáme vám hned 7 odpovědí.

číst dále ...

Víte, čím si sladíte život? Vyznejte se v cukrech a sladidlech

Mnoho z nás miluje sladké a „oslazuje si život“ s různými dobrotami. Cukry a sladidla nás lákají v mnoha svých podobách. Pokud patříte mezi sladkomilce a rádi byste se více dozvěděli, čímpak si život oslazujete, následující řádky vám pomohou lépe se v cukrech a sladidlech vyznat.

číst dále ...

Nemůžete se dočkat letní grilovačky? Buďte trendy a rozpalte to už teď

Lidé se u ohně scházeli odjakživa. Již v pravěku ženy hlídaly plápolající oheň, aby nevyhasl, dokud se muži nevrátili z lovu s pořádným úlovkem. Svou symboliku měl i v tzv. temném středověku, když se pálil oheň v den, kdy se na kopcích scházely čarodějnice s ďáblem, aby společně domluvili, jak škodit lidem. Dnes se u ohně setkáváme za účelem stmelování – ať už s kytarou, nebo špekáčkem, častěji pak u grilu s vyhlídkou na příjemnou zábavu a skvělé jídlo.

číst dále ...

Kapary, delikatesa, která obohatí salát, tapas nebo pomazánku

Kapary, zelené cosi, s nímž si mnoho lidí neví rady. Co to je? A kam se hodí? Kapary jsou nerozvinutá poupata kapary trnité, která roste nejčastěji ve Středomoří, ale také v Asii. Jedná se o keř, který roste v puklinách skal nebo zídek, a proto bývá mnohdy považován za plevel. Ale chyba lávky, kapary jsou vynikající přísada do nejrůznějších pokrmů.

číst dále ...

5 tipů jak dietně připravit kuřecí maso

Hledáte vhodné, chutné a přesto dietní způsoby na přípravu kuřecího masa? Vyzkoušejte osvědčených 5 tipů na jeho úpravu od Drůbežářského závodu Klatovy. „Fit vaření“ nemusí být jen o dušení masa, stačí se vyhnout zbytečnému tuku a oleji a máte vyhráno! Záleží především na dochucení a hře s kořením a bylinkami, to vše můžete sami ovlivnit!

číst dále ...

MatchaTea: Valentýnské recepty

Den svatého Valentýna je v Česku poměrně oblíbeným svátkem, a tak se okolo 14. února všechno kolem barví do růžových a červených odstínů. Už vás tyhle barvy nebaví? Zkuste na to letos jít jinak a vsaďte na zelenou s MatchaTea!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy