REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Letní kuřecí kotlík s houbami a zeleninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na oleji na orestované cibulce a slanině podušené kousky kuřecího masa, hub a zeleniny mírně podlité vodou, dochucené kořením.


Ingredience:
2 kskuřecí stehenní plátky
1 ksstroužek česneku
1 kscibule
1 ksčervené masité papriky
1 kscukety
100-150 gčerstvých pevných lesních hub
100 gslaniny nebo uzeného boku
1 hrstzelených fazolek
koření gulášové
uzená paprika
drcený kmín
voda
olej
sůl

Postup:

1. Maso, houby, cuketu, fazolky a papriku nakrájíme na kousky, cibuli a slaninu na kostičky, česnek posekáme
2. Cibuli zesklovatíme na oleji, orestujeme s ní slaninu
3. Přihodíme maso, osolíme, orestujeme a posypeme kořením, promícháme a podlijeme malinko vodou, asi po 10ti minutách přidáme houby a fazolky a po dalších 10ti minutách zbytek zeleniny, podle potřeby podléváme
4. Nakonec vmícháme posekaný česnek a můžeme zahustit tmavou jíškou nebo jak jsme zvyklí.

Doporučení:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Poznámka:

Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy