Na oleji na orestované cibulce a slanině podušené kousky kuřecího masa, hub a zeleniny mírně podlité vodou, dochucené kořením.
Ingredience:
2 ks | kuřecí stehenní plátky |
1 ks | stroužek česneku |
1 ks | cibule |
1 ks | červené masité papriky |
1 ks | cukety |
100-150 g | čerstvých pevných lesních hub |
100 g | slaniny nebo uzeného boku |
1 hrst | zelených fazolek |
koření gulášové | |
uzená paprika | |
drcený kmín | |
voda | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Maso, houby, cuketu, fazolky a papriku nakrájíme na kousky, cibuli a slaninu na kostičky, česnek posekáme
2. Cibuli zesklovatíme na oleji, orestujeme s ní slaninu
3. Přihodíme maso, osolíme, orestujeme a posypeme kořením, promícháme a podlijeme malinko vodou, asi po 10ti minutách přidáme houby a fazolky a po dalších 10ti minutách zbytek zeleniny, podle potřeby podléváme
4. Nakonec vmícháme posekaný česnek a můžeme zahustit tmavou jíškou nebo jak jsme zvyklí.
Příprava jíšky viz. recept: Jíška.
Poznámka:Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….