REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lepkavá kuřecí stehýnka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuřecí stehna s kostí povařená a pak ugrilovaná na grilu potřená pomerančovou marinádou.


Ingredience:
10 kskuřecích stehýnek s kostí
4 lžícepomerančové marmelády
1 lžíceworcesterské omáčky
1/2 kspomeranče
voda na povaření stehen
mletý černý pepř
sůl

Postup:

1. Ostrým nožem uděláme 2-3 rýhy do každého stehna
2. Vodu přivedeme k varu a stehna do ní vložíme, přikryté vaříme 10 minut, pak stehna vyjmeme z vody a osušíme je
3. Zatím co se nám stehna vaří, nachystáme si omáčku; do menší pánvičky dáme marmeládu, worcesterskou omáčku, nastrouhanou pomerančovou kůru z půlky pomeranče, šťávu z půlky pomeranče, vše promícháme, mírně osolíme a posypeme špetkou pepře a za stálého míchání přivedeme směs k varu (nevaříme!), necháme vychladnout
4. Vychladlou omáčkou kuřecí stehna pomažeme a dáme je na gril
5. Grilujeme cca 10 minut, přitom stehna obracíme a poléváme zbývající omáčkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy