REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lehounké řezy s ovocem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nadýchaný pečený korpus potřený tvarohovým krémem a ozdobený ovocem, zalitý želatinou.


Ingredience:
Na korpus:
290 gpolohrubé mouky
200 gmoučkového cukru
100 mlmléka
100 mloleje
1/2 sáčkukypřícího prášku do pečiva
4 ksvejce
Na krém:
500 gtučného tvarohu
2 kelímkysmetany ke šlehání 40 %
2-3 lžícemoučkového cukru
200 mlvaječného likéru
A ještě:
cca 500 gdrobného ovoce (jahody, maliny ...), čerstvé nebo mražené
2 sáčkydortové želatiny červené Dr. Oetker
papír na pečení

Postup:

1. Celá vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny
2. Po částech a střídavě přidáme tekutiny a prosátou mouku s pečivovým práškem
3. Těsto nalijeme do pečícím papírem vystlaného plechu se zvýšeným okrajem a pečeme v troubě na 180 °C cca 20 minut
4. Na mřížce necháme upečený piškot zcela vychladnout
5. Mezitím si připravíme krém, a to jednoduše tak, že tvaroh vymícháme s vaječňákem, přidáme do tuha vyšlehanou šlehačku a spojíme v kompaktní krém
6. Ten poté rozetřeme na piškot, poklademe ovocem a zalijeme želatinou připravenou dle návodu na obalu.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy