Přemýšlíte, jak vnést do osvědčených receptů svěží vítr? Vsaďte na mangold! Výtečnou listovou zeleninu, která hraje všemi barvami a v kuchyni tak udělá spoustu parády. Připravte z něj například tento lahodný salát.
Ingredience:
2 hrsti | listů bio mangoldu |
1 hrst | bio vlašských ořechů |
100 g | bio cherry rajčat |
1 ks | malá bio červená cibule |
bio balzamikový ocet | |
bio pepř | |
sůl |
Postup:
- Listy mangoldu důkladně propláchněte, osušte a případně natrhejte na menší kousky.
- Cherry rajčata omyjte a nakrájejte na čtvrtiny, oloupanou cibuli nakrájejte na měsíčky.
- Všechny suroviny pak včetně nahrubo nasekaných vlašských ořechů nasypte do hlubší misky a důkladně promíchejte.
- Dochuťte solí a pepřem, zakápněte balzamikovým octem a podávejte.
Lokální bio lahůdky v podobě nejčerstvější zeleniny, ale třeba také bylinek, najdete na Ekofarmě Šelongovi. Ta se nachází v Moravskoslezském kraji a svou produkci nabízí ve formě bedýnkových systémů prostřednictvím komunitou podporovaného zemědělství. Více o farmě se dozvíte na farma-selongovi.webnode.cz.
Poznámka:Recept k článku: Pestrobarevný mangold jako lahodný zázrak, který vás učaruje