REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lehký jahodový mouřenín

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečený korpus plněný krémem a jahodovou marmeládou, povrch politý čokoládou, zdobený šlehačkou a jahodami.


Ingredience:
250 gpolohrubé mouky
200 gmoučkového cukru
100 gtuku (hery)
50 glískových oříšků
250 mlsilné černé kávy
2 lžičkykakaa
1 ksprášku do pečiva
1 ksvejce
jahodová marmeláda
Na krém:
250 gjahod
150 gmásla
100 gmoučkového cukru
20 gsolamylu
1 ksvanilkového cukru
1 ksžloutku
200 mlmléka
Na ozdobení:
čokoláda
šlehačka
jahody

Postup:

1. Do změklého tuku zašleháme moučkový cukr, přidáme polohrubou mouku s práškem do pečiva, 2 lžičky kakaa, rozšlehané vejce, černou kávu a vše zamícháme
2. Nakonec vmícháme nastrouhané lískové oříšky, těsto nalijeme do tukem vymazané formy a pečeme asi 25 až 30 minut
3. Mezitím si připravíme krém tak, že do mléka zašleháme žloutek, solamyl, moučkový i vanilkový cukr a směs zahřejeme ve vodní lázni do zhoustnutí, po částečném zchladnutí hmotu našleháme se změklým máslem a rozmixovanými jahodami
4. Po zchladnutí korpus rozřízneme, jednotlivé vrstvy potřeme jahodovou marmeládou a krémem, opět složíme, povrch polijeme rozehřátou čokoládou, ozdobíme šlehačkou a jahodami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy