Upečený korpus plněný krémem a jahodovou marmeládou, povrch politý čokoládou, zdobený šlehačkou a jahodami.
Ingredience:
250 g | polohrubé mouky |
200 g | moučkového cukru |
100 g | tuku (hery) |
50 g | lískových oříšků |
250 ml | silné černé kávy |
2 lžičky | kakaa |
1 ks | prášku do pečiva |
1 ks | vejce |
jahodová marmeláda | |
Na krém: | |
250 g | jahod |
150 g | másla |
100 g | moučkového cukru |
20 g | solamylu |
1 ks | vanilkového cukru |
1 ks | žloutku |
200 ml | mléka |
Na ozdobení: | |
čokoláda | |
šlehačka | |
jahody |
Postup:
1. Do změklého tuku zašleháme moučkový cukr, přidáme polohrubou mouku s práškem do pečiva, 2 lžičky kakaa, rozšlehané vejce, černou kávu a vše zamícháme
2. Nakonec vmícháme nastrouhané lískové oříšky, těsto nalijeme do tukem vymazané formy a pečeme asi 25 až 30 minut
3. Mezitím si připravíme krém tak, že do mléka zašleháme žloutek, solamyl, moučkový i vanilkový cukr a směs zahřejeme ve vodní lázni do zhoustnutí, po částečném zchladnutí hmotu našleháme se změklým máslem a rozmixovanými jahodami
4. Po zchladnutí korpus rozřízneme, jednotlivé vrstvy potřeme jahodovou marmeládou a krémem, opět složíme, povrch polijeme rozehřátou čokoládou, ozdobíme šlehačkou a jahodami.