Sekaná z mleté krkovičky, cibule, slaniny, pistácií a dalších ingrediencí, upečená podlitá pivem dozlatova.
Ingredience:
1 kg | vepřového masa (krkovice) |
250 g | hub |
100 g | slaniny |
100 g | pistáciových oříšků |
3 ks | cibule |
200 ml | světlého piva |
1-2 lžíce | krupice |
2 ks | vajec |
mletý pepř | |
vývar | |
tuk | |
sůl |
Postup:
1. Očištěné houby nakrájíme na větší kousky a ve vlastní šťávě je udusíme do poloměkka
2. Maso umeleme se slaninou, oloupanými cibulemi, podušenými houbami a dáme do mísy
3. Přidáme krupici, oloupané pistácie, promícháme, podle chuti osolíme, opepříme, zalijeme polovinou piva a spojíme rozšlehanými vejci
4. Z připravené hmoty vytvoříme šišku, kterou vložíme do tukem vymazaného pekáčku, podlijeme zbývajícím pivem, dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C dozlatova (asi 45 minut), za občasného přelévání výpekem a podle potřeby podlévání vývarem.
Podáváme s bramborovou kaší nebo vařenými bramborami.
Poznámka:Šišku můžeme obalit plátkem slaniny.