REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lečo se salámem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podušená zelenina servírovaná s měkkým chlebem, vařenými brambory nebo na slaných omeletách.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
450 grajčat
400 gbarevných paprik
300 gtočeného salámu
200 gcibule
3-4 lžíceoleje
2 lžícerajčatového protlaku
2-3 ksvajíček
mletý černý pepř
sůl

Postup:

1. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka a necháme ji zesklovatět na 3 lžících dobře rozpáleného oleje
2. Přidáme, očištěné, jadřinců zbavené a na nudličky nakrájené papriky, společně podusíme
3. Do pokrmu ještě vmícháme na dílky nakrájená rajčata, protlak a ochutíme solí a pepřem
4. Lečo dusíme pod poklicí na mírném ohni přibližně 25 minut
5. Salám nakrájíme na kostičky nebo půlkolečka a opečeme ho na zbylém oleji
6. Vejce rozšleháme, vmícháme do leča a za stálého míchání vaříme 2 minuty, nakonec do pokrmu nasypeme salám a naposledy vše zamícháme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy