Podušená zelenina servírovaná s měkkým chlebem, vařenými brambory nebo na slaných omeletách.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
450 g | rajčat |
400 g | barevných paprik |
300 g | točeného salámu |
200 g | cibule |
3-4 lžíce | oleje |
2 lžíce | rajčatového protlaku |
2-3 ks | vajíček |
mletý černý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka a necháme ji zesklovatět na 3 lžících dobře rozpáleného oleje
2. Přidáme, očištěné, jadřinců zbavené a na nudličky nakrájené papriky, společně podusíme
3. Do pokrmu ještě vmícháme na dílky nakrájená rajčata, protlak a ochutíme solí a pepřem
4. Lečo dusíme pod poklicí na mírném ohni přibližně 25 minut
5. Salám nakrájíme na kostičky nebo půlkolečka a opečeme ho na zbylém oleji
6. Vejce rozšleháme, vmícháme do leča a za stálého míchání vaříme 2 minuty, nakonec do pokrmu nasypeme salám a naposledy vše zamícháme.