Zapečené lasagne se špenátem, rajčátky, sýry a dalšími ingrediencemi.
Ingredience:
500 g | čerstvého listového špenátu |
500 g | třešňových rajčátek |
300 g | mozzarelly |
250 g | lasagní |
180 g | strouhaného sýra |
3 lžíce | vrchovaté pesta |
hrst bazalkových listů | |
voda na spaření | |
Na omáčku: | |
100 g | hladké mouky |
100 g | másla |
1/2 l | mléka |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Na omáčku v hrnci zpěníme máslo, přidáme hladkou mouku, za stálého míchání ji osmahneme, pak přilijeme mléko a za stálého míchání povaříme do zhoustnutí, pak odstavíme z tepla, osolíme, opepříme a necháme za občasného promíchání vychladnout
2. Listy špenátu přelijeme vroucí vodou, scedíme, ochladíme a vymačkáme
3. Do zapékací mísy nalijeme trochu připravené omáčky, poklademe třetinou lasagní, potřeme je pestem, polijeme třetinou omáčky, poklademe třetinou špenátu, třetinou rajčat, několika lístky bazalky a třetinou sýrů
4. Vrstvy zopakujeme ještě 2 krát, pak vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme asi 60 minut a podáváme se zeleninovým salátem.
Lasagní je několik druhů a proto je připravujeme vždy podle návodu na obalu.