REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lasagne s kuřecím masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky nudlového těsta plněné bílou omáčkou, špenátem a kuřecím masem, posypané strouhaným sýrem, zapečené v troubě.


Ingredience:
400 gkuřecích prsou
500 gčerstvého špenátu
300 gstrouhaného eidamu
200 gmražené baby karotky
3 lžícevegety
2 lžíceinstantní jíšky
2 lžíceoleje
2 lžícemásla
4 porcetomatové omáčky
800 mlsmetany 33 %
mletý bílý pepř
voda
sůl
Na těsto:
400 gpolohrubé mouky
2 ksvajec
špetka soli
voda podle potřeby

Postup:

1. Z polohrubé mouky, rozklepnutých vajec, špetky soli a vody vypracujeme hladké těsto, které necháme chvíli odpočinout
2. Očištěná kuřecí prsa nakrájená na nudličky opečeme na rozehřátém oleji, opláchnutý špenát spaříme a necháme okapat
3. Do hrnce nalijeme smetanu, přidáme máslo, instantní jíšku, za stálého míchání provaříme a hustou omáčku dochutíme vegetou, mletým pepřem a solí
4. Připravené těsto rozválíme na tři pláty, každý plát rozválíme do tvaru obdélníku, do pekáčku nalijeme na dno vrstvu bílé omáčky, na omáčku položíme plát těsta, na něj část špenátu, kuřecího masa, baby karotky, opět zalijeme omáčkou, poklademe plátem těsta a postup opakujeme, končíme plátem těsta, který polijeme omáčkou a zasypeme strouhaným sýrem
5. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 50 minut, hotové lasagne po vyndání z trouby necháme chvíli stát, lépe se pak krájí, jednotlivé porce servírujeme přelité tomatovou omáčkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Češi se pomalu vrací k rybám. Nejoblíbenější je kapr a losos

Ryby si opět nachází své místo v českých jídelníčcích. Vyplývá to ze zprávy Českého statistického úřadu, podle které Češi ročně snědí přes půldruhého kila rybího masa. Nejčastěji se ryby na našich talířích objevují o Vánocích. Zde se ale střetává tradice s moderní kuchyní, a zatímco část strávníků nedá dopustit na kapra, stále častěji ho na štědrovečerní tabuli nahrazuje losos.

číst dále ...

Silvestrovské rychlovky

Letošní oslava Silvestra připadá na všední den. Po práci vám tedy mnoho času na pohoštění pro přátele nezbyde. Příprava tedy musí být rychlá a ideálně ještě originální a dobrá. To vše splňují naše tři silvestrovské recepty. Tak hurá do toho a půl je hotovo.

číst dále ...

Připravte si se svými dětmi a projektem Naskoč na mléčnou vlnu zajímavé vánoční cukroví

Vánoce jsou za dveřmi a ve většině domácností už pomalu ale jistě voní vánoční cukroví. Období, které děti zbožňují. Projekt „Naskoč na mléčnou vlnu“ vám přináší tipy na cukroví, které můžete spolu se svými dětmi připravit.

číst dále ...

Rychlé občerstvení pro nečekanou návštěvu? Vsaďte na oblíbené dipy

Občas se to stane každému z nás. Návštěva už přešlapuje za dveřmi a mezitím, co nám v hlavě vzniká plán na degustační menu, obrátíme lednici vzhůru nohama. Kde nic, tu nic. Hosté už zaujímají pozice na sedačce a stůl pořád zeje prázdnotou. Nepanikařte, situaci vždy zachrání jakýkoliv chutný dip. A my pro vás máme rovnou tři rychlé recepty ze surovin, které doma najdete vždycky.

číst dále ...

Vánoční trio – hrách, čočka a kroupy

Hrachová polévka, čočka a houbový kuba. Oblíbená vánoční trojka, kterou schválí i výživový poradce. Jak na tyhle stálice, aby si pošmákli i ti nejzarytější odpůrci všeho zdravého?

číst dále ...

Prosinec provoněný tradičním pečením

Podzim rychle utekl a je tu zima. Jste připraveni na prosinec, pravděpodobně nejoblíbenější měsíc všech dětí? Nechte se inspirovat a připravte svým nejbližším pohádkové dezerty inspirované adventními svátky.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy