REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lasagne s kuřecím masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky nudlového těsta plněné bílou omáčkou, špenátem a kuřecím masem, posypané strouhaným sýrem, zapečené v troubě.


Ingredience:
400 gkuřecích prsou
500 gčerstvého špenátu
300 gstrouhaného eidamu
200 gmražené baby karotky
3 lžícevegety
2 lžíceinstantní jíšky
2 lžíceoleje
2 lžícemásla
4 porcetomatové omáčky
800 mlsmetany 33 %
mletý bílý pepř
voda
sůl
Na těsto:
400 gpolohrubé mouky
2 ksvajec
špetka soli
voda podle potřeby

Postup:

1. Z polohrubé mouky, rozklepnutých vajec, špetky soli a vody vypracujeme hladké těsto, které necháme chvíli odpočinout
2. Očištěná kuřecí prsa nakrájená na nudličky opečeme na rozehřátém oleji, opláchnutý špenát spaříme a necháme okapat
3. Do hrnce nalijeme smetanu, přidáme máslo, instantní jíšku, za stálého míchání provaříme a hustou omáčku dochutíme vegetou, mletým pepřem a solí
4. Připravené těsto rozválíme na tři pláty, každý plát rozválíme do tvaru obdélníku, do pekáčku nalijeme na dno vrstvu bílé omáčky, na omáčku položíme plát těsta, na něj část špenátu, kuřecího masa, baby karotky, opět zalijeme omáčkou, poklademe plátem těsta a postup opakujeme, končíme plátem těsta, který polijeme omáčkou a zasypeme strouhaným sýrem
5. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 50 minut, hotové lasagne po vyndání z trouby necháme chvíli stát, lépe se pak krájí, jednotlivé porce servírujeme přelité tomatovou omáčkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy