Plátky nudlového těsta plněné bílou omáčkou, špenátem a kuřecím masem, posypané strouhaným sýrem, zapečené v troubě.
Ingredience:
400 g | kuřecích prsou |
500 g | čerstvého špenátu |
300 g | strouhaného eidamu |
200 g | mražené baby karotky |
3 lžíce | vegety |
2 lžíce | instantní jíšky |
2 lžíce | oleje |
2 lžíce | másla |
4 porce | tomatové omáčky |
800 ml | smetany 33 % |
mletý bílý pepř | |
voda | |
sůl | |
Na těsto: | |
400 g | polohrubé mouky |
2 ks | vajec |
špetka soli | |
voda podle potřeby |
Postup:
1. Z polohrubé mouky, rozklepnutých vajec, špetky soli a vody vypracujeme hladké těsto, které necháme chvíli odpočinout
2. Očištěná kuřecí prsa nakrájená na nudličky opečeme na rozehřátém oleji, opláchnutý špenát spaříme a necháme okapat
3. Do hrnce nalijeme smetanu, přidáme máslo, instantní jíšku, za stálého míchání provaříme a hustou omáčku dochutíme vegetou, mletým pepřem a solí
4. Připravené těsto rozválíme na tři pláty, každý plát rozválíme do tvaru obdélníku, do pekáčku nalijeme na dno vrstvu bílé omáčky, na omáčku položíme plát těsta, na něj část špenátu, kuřecího masa, baby karotky, opět zalijeme omáčkou, poklademe plátem těsta a postup opakujeme, končíme plátem těsta, který polijeme omáčkou a zasypeme strouhaným sýrem
5. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 50 minut, hotové lasagne po vyndání z trouby necháme chvíli stát, lépe se pak krájí, jednotlivé porce servírujeme přelité tomatovou omáčkou.