Opečené kousky kuřecího masa podušené v pikntní omáčce z výpeku, chilli pasty a dalších ingrediencí.
Ingredience:
4 ks | kuřecích prsou |
200 g | bílého jogurtu |
150 ml | zeleninového vývaru |
5 lžic | arašídového másla |
1 lžíce | slunečnicového oleje |
sůl | |
Na pastu: | |
1 ks | velké chilli papričky |
1 ks | stroužku česneku |
1 ks | svazku koriandru |
3 cm kousek zázvoru | |
voda |
Postup:
1. Čtvrtinu očištěné chilli papričky, oloupaný zázvor i stroužek česneku, koriandrové stonky a třetinu listů rozmixujeme na hrubou pastu, pokud bude třeba, přidáme trochu vody
2. Kuřecí prsa nakrájená na kousky zprudka opečeme na rozehřátém oleji, osolíme, přidáme připravenou chilli pastu a po dalším minutě arašídové máslo, zeleninový vývar a bílý jogurt
3. Omáčku necháme mírně probublávat a vaříme 10 minut, aby bylo maso měkké a omáčka zhoustla
4. Před podáváním posypeme zbylým koriandrem a chilli papričkou.