REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kýta z mladého jelena na houbách

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V hrnci na cibuli opečená, pak podušená jelení kýta, dopečené v troubě doměkka spolu s houbami a kořením, podlitá zvěřinovým vývarem.


Ingredience:
1 kskýty z mladého jelena
3 ksbobkové listy
2 ksstroužky česneku
2 kscibule
1 hrstsušených namočených hub
2 lžícešípkové zavařeniny
po 6 kuličkách nového koření, pepře a jalovce
několik snítek tymiánu
silný vývar z kostí (zvěřinových)
hladká mouka
máslo
sůl

Postup:

1. Vykostěnou, osolenou a opepřenou kýtu zformujeme do válce a zpevníme provázkem
2. V pekáči na másle zesklovatíme cibuli, přidáme všechna koření a necháme rozvonět, poté přidáme maso a ze všech stran ho opečeme
3. Vložíme tymián, houby i s vodou, podlijeme a na sporáku cca půl hodiny přiklopené a dusíme, podle potřeby podléváme.
4. Po půl hodině vmícháme šípkovou zavařeninu, rozdrcený česnek, dochutíme a vložíme již odklopený pekáč do trouby vyhřáté na 200 °C, pečeme ještě půl hodiny, maso přeléváme
5. Upečené maso vyjmeme (uchováme v teple třeba v alobalu) a omáčku zahustíme kouskem másla prohněteným s moukou, necháme provařit
6. Kýtu nakrájíme na plátky a podáváme třeba s knedlíkem.

Poznámka:

Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy