REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kynutý koláč s ostružinami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladký koláč připravený z vykynutého kvásku, polohrubé mouky a dalších ingrediencí, obložený ostružinami, posypaný skořicovým cukrem a perníkem, upečený v troubě.


Ingredience:
500 gpolohrubé mouky
100 grozpuštěného margarínu
100 gcukru krupice
2 ksvaječné žloutky
1 kscelé vejce
1 kskostky droždí
1/4 lmléka
1/2 lžičkysoli
2 hrstiostružin
strouhaný perník
skořicový cukr

Postup:

1. Nejprve si připravíme kvásek; v misce rozdrobené droždí zasypeme menším množstvím cukru a zalijeme vlažným mlékem, necháme vykynout, což bude trvat cca 15 minut
2. Smícháme polohrubou mouku se solí, zbylým cukrem, vajíčkem a žloutky, také vychladlým tukem
3. Do hmoty zapracujeme vykynutý kvásek, vypracujeme těsto, které přikryjeme čistou utěrkou a na teplém místě necháme kynout
4. Plech vyložíme papírem na pečení a vylijeme ho nakynutým těstem
5. Povrch posypeme ostružinami, pocukrujeme skořicovým cukrem a hojně i strouhaným perníkem
6. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 20-25 minut, nebo dokud povrch koláče pěkně nezezlátne a po propíchnutí špejlí nebude špejle pěkně suchá.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy