REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kynuté buchty

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Buchty plněné tvarohovou náplní a jahodami, upečené dozlatova, při podávání přelité jahodovou směsí a posypané moučkovým cukrem.


Ingredience:
Na těsto:
500 ghrubé mouky
50 gtuku + na vymazání
1 ksvejce
1 kskostky droždí
2 lžícecukru
250 mlmléka
Na tvarohovou náplň:
400 gměkkého tvarohu
1 ksvanilkového cukru
citronová kůra
jahody
Směs na přelití:
300 gjahod
70 gmoučkového cukru + na posypání

Postup:

1. V hrnečku s vlažným mlékem rozdrobíme droždí, přidáme 2 lžíce cukru a necháme vzejít kvásek
2. Do mísy nasypeme prosátou hrubou mouku, přidáme vejce, rozpuštěný tuk, kvásek a vypracujeme těsto, které necháme 30 minut kynout
3. V jiné míse utřeme měkký tvaroh s vanilkovým cukrem a na jemno nastrouhanou citronovou kůrou
4. Z vykynutého těsta vykrajujeme bochánky, do středu vložíme tvarohovou nádivku a jednu očištěnou jahodu, zabalíme a naskládáme do vymaštěného pekáčku (každou buchtu musíme zvlášť pomastit, aby se neslepily)
5. Necháme ještě 30 minut kynout, pak vložíme do vyhřáté trouby na 150 °C a pečeme dozlatova (asi 30 minut)
6. Mezitím rozmačkáme očištěné jahody s moučkovým cukrem a horké buchty přelijeme touto směsí a posypeme moučkovým cukrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy